Световно признание! Катрин Младенова, Елена Кацарска, Йоанна Бицова и Даяна Христова от Дупница получиха най-високите отличия в конкурс “Гледайки звездите. Бъдещето на света”

Анна Попова получава наградата

 

Възпитаниците на арт ателие “Дон Кези” и ръководителка им Елена Марулевска постигнаха успех в най-големия конкурс в света за изкуства, горд е и кметът Чимев

 

Световно признание получиха децата от Арт ателие “Дон Кези” от Дупница! Четирима възпитаници от ателието – Катрин Младенова, Елена Кацарска, Йоанна Бицова и Даяна Христова, спечелиха най-високите отличия в Световния конкурс “Гледайки звездите.

(Награждаването бе в офиса на UNOOSA – Обединените нации във Виена)

Бъдещето на света” 2017 г., организиран от Фондация за мир и сътрудничество с UNOOSA – службата на ООН за космическите въпроси. Децата и ръководителят на Арт ателие “Дон Кези” бяха поканени на официалната церемония по награждаването, която се проведе на 20 октомври в офиса на UNOOSA – Обединените нации във Виена!

(Момичетата и момчетата от Арт ателие “Дон Кези”)

За съжаление обаче те не можеха да присъстват, а наградите им получи членът на постоянното представителство на България към ООН във Виена Анна Попова – първи секретар в ПП – Виена и заместник на постоянния представител по линия на ООН.

(Изложбата в галерия „Джамията”)

От фейсбук страницата си кметът на Дупница инж. Методи Чимев написа: „Катрин Младенова, Елена Кацарска, Йоанна Бицова и Даяна Христова. Запомнете имената им, скъпи съграждани! Тези деца заедно със своята ръководителка от Арт ателие “Дон Кези” г-жа Елена Марулевска постигнаха успех в най-големия конкурс в света за изкуства, вземайки най-високите отличия. Благодаря на Катрин, Елена, Йоанна и Даяна за постигнатото. Благодаря на тяхната ръководителка за усилията. Благодаря им както от свое име, така и от името на всички жители на община Дупница. За мен ще бъде удоволствие да ми гостуват още тази седмица, за да изразя лично благодарностите от името на Дупница.

За празника на града талантите от Арт ателия „Дон Кези” представиха в галерия „Джамията” свои рисунки с пейзажи от града от проведените пленери през годината.