Saturday, May 18, 2024
HomeРегионБлагоевградТъпанджиите на Елица Тодорова – близнаците Пищолски от Благоевград, замесени в кървавото...

Тъпанджиите на Елица Тодорова – близнаците Пищолски от Благоевград, замесени в кървавото нападение над 3-ма студенти, изписаният Стоян Дамянов: Не познавам нападателите

 

Новите тъпанджии на народната певица Елица Тодорова, с които тя заработи след раздялата си със Стунджи, близнаците Пищолски от Благоевград, са се забъркали в кървавато нападение над 3-ма студенти. Те бяха арестувани, а малко по-късно и освободени от ареста. Преди няколко дни рано сутринта на излизане от дискотека две компании от младежи се сбиха в спор за момиче, като трима от тях бяха наръгани с нож. 19-годишните Марио Стоянов и братята близнаци Мартин и Кристиян Пищолски нападнали трима студенти от Югозападния университет на таксиметровата пиаца пред Младежкия дом в Благоевград. Марио извадил нож и наръгал в корема двама, а трети в бедрото, после избягали. След оперативна намеса на лекарите от благоевградската болница опасност за живота на студентите няма, а още същия ден нападателите бяха издирени от полицията и арестувани.

Братята Пищолски са популярни не само в Благоевград като виртуозни изпълнители тъпанджии. Заедно с Елица, бившата музикална половинка на Стунджи от “Евровизия”, те изнасят успешни концерти из цялата Европа.
„Ние и тримата имахме късмет, но може някой друг да не извади нашия, пети ден сме в болница, това е опит за убийство, ударите са нанесени с цел да се убива”, това заяви третокурсникът по право в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград, Стоян Дамянов, който пострада в нападението. Той претърпя тежка операция за овладяване на вътрешния кръвоизлив в корема с над 1 литър кръв, има засегнат черен дроб. 21-годишният Стоян бе изписан от болницата в областния център на Пиринско няколко дни след инцидента. По време на освобождаването си той съобщи, че не познава задържания за нападението – 19-годишния Марио Стоянов, нито братята Кристиян и Мартин Пищолски, които също бяха арестувани часове след мелето. Вторият ранен остава в хирургията на МБАЛ – Благоевград до края на седмицата, обясни началникът на отделението д-р Димитър Димитров. Той е претърпял тежка операция с разрез за широк достъп за оглед на дебелото черво, бъбрека и дванадесетопръстника. Възстановителният процес върви нормално, допълни д-р Димитров.
Техният приятел Янислав Димитров от Луковит, който бе третият прободен с нож, се възстановява в квартирата си. Той е изписан от отделението по ортопедия, състоянието му е добро, но раната на бедрото още не е зараснала.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular