Saturday, July 27, 2024
HomeОбществоУправителят на траурна агенция НИК в Самоков Мария Николова: Фирмата функционира законосъобразно,...

Управителят на траурна агенция НИК в Самоков Мария Николова: Фирмата функционира законосъобразно, съседи опровергават оплакванията на 1 семейство с подписка до прокуратурата

Траурна агенция НИК – гр. Самоков е регистрирана преди 15 години на този адрес и оттогава функционира законосъобразно, спазвайки всички етични, професионални и човешки норми, заяви в писмо до в. „Вяра” управителката Мария Николова.

Тя изпрати писмо, в което дава своята позиция по повод оплакване на жители на кв. „Езерото” в Самоков, че офисът на агенцията се помещава в жилищен блок и стресира живеещите в близост. Ето какво написа още Мария Николова: „Фирмата има договор за ползване на хладилна камера, която се намира в общинската болница, колите ни са със специализиран режим на действие, притежават всички необходими сертификати. Имаме договор с автомивка, която да поддържа външното хигиенно състояние на колите, а дезинфекцията на вътрешния салон, в който се превозват тленни останки, се дезинфекцира по съответната схема и с препарати на италиански и български фирми, специализирани в тази област. Офисът на агенцията ни е регистриран и функционира като траурен магазин, а не като Дом на покойника. В жилищната кооперация, в която се помещава офисът, живеят 16 семейства, от които само едно има проблеми с комуникирането с останалите, именно това е семейството, подало невярна информация, говорейки от името на всички. Останалите съседи опровергават това с подписка, заведена в местната прокуратура”, пише Мария Николова.

RELATED ARTICLES

Most Popular