Доброволци събраха 2 тона отпадъци в Сапарева баня

Община Сапарева баня за пореден път подкрепи мащабната кампания.

За поредна година община Сапарева баня подкрепи и се включи активно в мащабната доброволческа кампания “Да изчистим България заедно”. В кампанията по почистване се включиха ръководство и служители от община Сапарева баня, учители, кметствата на територията на общината, читалища,  представители на туристическия бранш и граждани. Кметът Калин Гелев също даде личен пример и подкрепи кампанията. За всички, които пожелаха да се включат в голямото почистване, бяха осигурени ръкавици и чували.

В хода на кампанията бяха почистени екопътека “Валявица”, районите около нея и около хижа “Пионерска”. Останалите зони, които бяха почистени, са градският парк “Николай Хайтов”, районът около Гейзера и парилото, районът около училището и детските градини.

В “Да изчистим България заедно” се включиха и кметствата в селата Ресилово, Овчарци и Сапарево, където също бяха почистени много райони.

Близо два тона и половина отпадъци бяха събрани общо на територията на цялата община в тазгодишната кампания “Да изчистим България заедно”.