Tuesday, May 14, 2024
HomeРегионКюстендилУсловна присъда за 61-годишния Симеон Василев, нападнал и счупил очилата на кюстендилска...

Условна присъда за 61-годишния Симеон Василев, нападнал и счупил очилата на кюстендилска учителка, укротили го със спрей

61-годишният кюстендилец Симеон Василев, нападнал учителка в Спортното училище, се снабди с условна присъда, наложена от Районния съд. Наказание “лишаване от свобода” за срок от 1 година, което да бъде отложено за изпитателен срок от 3 години, постанови съдия Светослав Петров. Мъжът посегна на учителка от Спортното училище на 2 декември 2016 година. Съдът одобри постигнатото споразумение между прокуратурата и защитата на подсъдимия, като той призна вината си. Мъжът е причинил лека телесна повреда, изразяваща се в кратковременно разстройство на здравето – контузия (оток) на лява буза на учителката при изпълнение на службата й. Тя е изпращала децата от Спортното училище до училищните автобуси. Осъденият ударил два пъти жената в лицето, при което счупил очилата й. Агресивният мъж продължил да търси саморазправа с децата, при което друга учителка, дежурна от 5-о основно училище, го спряла, пръскайки го със спрей за самозащита. Двете учебни заведения – Пето ОУ и Спортното, ползват една сграда в кюстендилския квартал „Могилата“.

Съдът отмени взетата мярка за неотклонение „подписка” по отношение на Симеон. „Господин съдия, разкайвам се за постъпката си, реагирах импулсивно, признавам се за виновен“, заяви Симеон Василев, който живее в района на учебното заведение. Той ще трябва да плати и 70 лева разноски по делото.

Междувременно това е вторият случай на агресия, проявен от Симеон, припомнят от училището. Битата учителка предяви и граждански иск от 1 000 лева.

RELATED ARTICLES

Most Popular