Валери Симеонов пак “възцаряваше тишината” в Слънчев бряг

 

Вицепремиерът Валери Симеонов продължи втора поредна вечер с акции из заведенията в Слънчев бряг, придружен от полиция, данъчни и всякакви видове инспектори от контролните органи.

От клипове, качени от потребители във Фейсбук, се вижда, че екипите на вицепремиера са спрели озвучаването в “Бедрум бийч”, съобщава “Дневник“. В едно от видеата клиентите скандират “оставка” и “каналджия” към вицепремиера.
Ето и как самият Валери Симеонов описва в Туитър случилото се в курорта в нощта на събота срещу неделя: “Тази нощ държавата влезе в ролята си и в “Бедрум“ – открита дискотека, работеща в противоречие с редица разпоредби на закона и тероризираща целия залив от години. При първата проверка беше иззета апаратура и изцяло спряно озвучаването. При втората проверка, около 4.00 часа, отново беше спряно озвучаването, с което държавата показа воля и способност да наложи ефективно закона. Законът и наредбите на община Несебър забраняват каквото и да било озвучаване в открити заведения след 24.00 часа”.
Вицепремиерът съобщава, че дискотека “Оксижен“ е била посетена за втора поредна вечер. В петък хората на Симеонов конфискува озвучителни уредби в “Оксижен”, арестува DJ Станчо заедно с лаптопа му, от който е пускана музиката. В събота сценката се повторила.

“Рецидивистите от “Оксижен“ отново тормозеха района с високи децибели, но и новият им комплект апаратура беше конфискуван и се възцари тишина. Що се отнася до обвиненията, че се фокусираме само върху шума, добре е всички да знаят, че две поредни вечери от касата на “Оксижен“ се конфискува целият оборот от 8000 лв на нощ, налагат се актове по трудовия кодекс, закона за акцизи, данъци и складове и други“, написа Симеонов в Туитър.

Той се хвали, че усилията му са направили Слънчев бряг едно по-тихо място.
След акцията бе съобщено, че екипите са установили “нови нарушители на различни законови и нормативни актове, регламентиращи дейността на заведенията и хотелите в най-големия ни морски курорт“. Установени са още нарушения на финансовата дисциплина – издаване на неистински касови бонове, както и разлика в наличните пари и фискалната памет на касовите апарати.
Засечени са храни с неясен произход и изтекъл срок на годност. Регистрирани са нарушени изисквания за пожарна безопасност, както и липса на здравни книжки и трудови договори на служителите.
В понеделник Валери Симеонов свиква съвещание на координационния съвет по туризъм и там ще бъдат оповестени резултатите от проверките през изминалите два дни. В неделя вицепремиерът се обърна и към гражданите с призив да следят кои медии подкрепят действията му. Той намекна, че която медия не го подкрепя, то най-вероятно е свързана с организираната престъпност.
“И не на последно място – следете внимателно кои медии коя страна ще заемат в битката за налагане на закона. Обвързаностите на подземния свят и престъпниците не свършват само до дискотеките в Слънчев бряг – те оплитат политици, хора от всички власти, редактори и журналисти в медиите“, пише Сименов.