Thursday, May 2, 2024
HomeРегионСамоковВъзмутени родители алармираха: Коне превърнаха в обор ОУ „Петър Берон“ в Самоков, спортната...

Възмутени родители алармираха: Коне превърнаха в обор ОУ „Петър Берон“ в Самоков, спортната площадка е зарита в изпражнения, вярно ли е, че върлува хепатит А?!

  • Недопустимо е в двора на учебно заведение да пасат животни, там учат около 500 деца, сигнализираха недоволни граждани
  • Сигналът не отговаря на истината, това е станало, докато не са провеждани учебни занятия, коментираха от школото в лицето на директорката Искра Симеонова

 

Пуснати на свобода коне в ОУ „Петър Берон“ и мръсотията в училищния двор скандализираха самоковци. Родители са в паника и заради слухове за плъзнал хепатит А, като питат действително ли има заразени деца?

Възмутени граждани изпратиха сигнал до в. „Вяра” и снимков материал. От кадрите става видно, че коне пасат и се разхождат необезпокоявано из двора на училището в Самоков. ОУ „Петър Берон“, което се намира в ромската махала и повечето от учениците му са от ромски произход. Там учат около 500 деца.

Искра Симеонова

„Настояваме ръководството на училището да подобри условията за възпитание и образование в училището. От години се говори за интеграция и се правят изявления, че нещата ще се променят, за да може ромите да живеят в по-нормална среда. Кой допусна коне в двора му? Направете проверка и съдействайте за осигуряване на реда в училището.

Около училището има много изхвърлени боклуци – защо се допуска това? В каква среда растат децата ни, как да променим мисленето им, след като в самото училище са налице подобни ситуации? Недопустимо е в двора на учебно заведение да пасат животни и да има изпражнения из площадките за спорт”, заявиха родители на деца от училище „Петър Берон“ в Самоков. „Очакваме органите на реда да съдействат на ръководството на училището за прекратяване на практиката, при която коне влизат в двора на учебни заведения”, заявиха в заключение подалите сигнала във в. „Вяра“.

„Вярно ли е, че преди ден при контролна проверка от РЗИ е било установено в същото училище заразени деца от остър вирусен хепатит А?“, питат още родители. Според жителите на 7-и квартал хепатитът е плъзнал заради липсата на вода в квартала. „30% ползваме питейна вода, а останалите 70 са без такава. Ние, жителите на 7-и квартал, искаме да сме законни абонати на ВиК, кога ще бъде изградена законна водопроводна мрежа?“

Според представители на училището с директор Искра Симеонова случката с конете е станала, докато ученици са били на посещение във Франция и в момента не са се провеждали учебни занятия. „Сигналът не отговаря на истината”, казаха още от учебното заведение.

 

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

Comments are closed.

Most Popular