Monday, May 13, 2024
HomeСпорт „Велбъжд“ загуби от „Марек“ с 3:6 и изпадна, наставникът на кюстендилци подаде...

 „Велбъжд“ загуби от „Марек“ с 3:6 и изпадна, наставникът на кюстендилци подаде оставка

  • Всичко се свежда до парите. Бюджетът определя с какви футболисти да разполагаш, а нашият беше малък, заключи Юлиян Кръстев

 

В събота се изиграха срещите от последният 34-ти кръг на ЮЗ трета лига. Този последен кръг бе важен за четири отбора в дъното, които се бореха за оцеляване. „Велбъжд“ изпадна, след като загуби с 3:6 от „Марек“. „Свобода“ (Пещера) победи във Велинград с 3:0 и набра 37. В групата останаха и „Германея“ и „Вихрен“. Сапаревобанци обърнаха мача при гостуването си на „Балкан“ и победиха с 3:2, а „Вихрен“ надигра като домакини с 3:0 „Чавдар“ (Етрополе).

„Марек 1915” разби „Велбъжд“ с 6:3 в Кюстендил и изпрати домакините в областните групи. Така стана окончателно ясно, че „Велбъжд“ завършва предпоследен в класирането и изпада

„Марек“ откри резултата в 15-ата минута, когато Еньо Кръстовчев засече центриране от ляво и с глава прати топката във вратата на домакините за 0:1. „Велбъжд“ можеше да изравни още в 18-ата минута, но параболичният удар на Виктор Анастасов от над 25 метра уцели напречната греда на Урдарски. За сметка на това в 25-ата минута дупничани увеличиха преднината си, след като страхотен шут на Емил Стоянов от границата на наказателното поле попадна в горния десен ъгъл на вратаря на домакините Стоян Симеонов. 5 минути преди края на полувремето кюстендилци върнаха едно попадение. Мартин Калеов изпълни пряк свободен удар встрани от наказателното поле, никой не успя да играе с топката и тя влезе в мрежата на Радостин Урдарски за 1:2.

През второто полувреме паднаха още 6 гола. Най-напред в 65-ата минута Виктор Анастасов изравни за „Велбъжд“. „Марек“ обаче в ответната атака отново взе преднина, след като Роби Атанасов преодоля кюстендилския вратар и вкара за 2:3. След още 2 минути Еньо Кръстовчев по идентичен начин покачи на 2:4. 3:4 направи Денис Шаранков в 86-ата минута, а веднага след това 5-ти гол за „Марек” отбеляза Джордж Николов на празна врата. В 89-ата минута Калеов тресна напречната греда зад Урдарски, а в последната минута Роби Атанасов заби 6-тия гол на кюстендилци, за да оформи крайния резултат 3:6.

Старши треньорът на „Велбъжд” Юлиян Кръстев подаде оставка след изпадането на отбора от Трета югозападна лига”. Той ръководи мъжкия тим 7 години. „Много или малко изживявах всяка победа или загуба. Милея за отбора. От 7-годишен тренирам футбол, 30 години съм на стадиона. Болно ми е, но това е реалността. Надявам се бързо да излезем от тази ситуация”, коментира Кръстев и изрази убеденост, че отборът ще остане в Трета лига.

„Не можахме да намерим верния път. Имахме много къса резервна скамейка, не успяхме да привлечем класен футболист на полусезона и в много от мачовете нямахме и късмет. Поемам отговорност, подавам оставка. Надявам се „Велбъжд” да започне ново начало и да влезе колкото се може по-бързо във „В” група. Има и вратички и почти съм убеден, че „Велбъжд” ще остане още този сезон в групата (Трета лига).

Юли Кръстев обяви, че е имал пълната подкрепа от ръководството на клуба и, че не обвиненията за ситуацията наличните футболисти.

„Велбъжд” ми е на сърцето и така ще си остане. Само от към футболисти куцаха доста нещата. Всичко се свежда обаче до парите. Бюджетът определя с какви футболисти да разполагаш, а нашият беше малък”, заключи Кръстев.

„Играхме за честта си. Съжалявам за „Велбъжд”. Старата вражда между двата клуба я няма, ние поддържаме много добри взаимоотношения с колегите от Кюстендил”, каза треньорът на „Марек 1915” Цветан Видински.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular