Saturday, May 18, 2024
HomeСпорт "Рилецо" отупа съседите от "Ботев" (Ихтиман) с 6:1 в бенефиса на Иван...

 “Рилецо” отупа съседите от “Ботев” (Ихтиман) с 6:1 в бенефиса на Иван Гемеджиев

  •  Самоковци прекъснаха серията от 5 поредни загуби, завършиха девети в Трета лига

 

“Рилски спортист” изпрати по възможно най-добрия начин клубната си легенда Иван Гемеджиев. Самоковци, които загубиха последните си 5 мача, разнебитиха съседите от “Ботев” (Ихтиман) с 6:1 в последния 34-и кръг на Югозападната трета лига.

Преди началото на мача деца от школата на “Рилецо” връчиха цветя на Гемето, а в 63-ата минута бе заменен от младока Кристиян Додов, обирйки овациите на целия стадион. Веднага след това Гемеджиев бе зарадван с красив букет от приятелско семейство. 42-годишният нападател се сбогува със зеления терен след като бе част от Цар Футбол в продължение на 28 години – от далечната вече 1989 година досега.

През последните минути в любимата игра легендарното крило показа, че има на какво да научи младите. Асът асистира на Петко Петков за първия гол в мача в 13-ата мин, извеждайки нападателя зад защитата на ихтиманци. След това бе замесен и в третото попадение в срещата в средата на първата част, когато проби отдясно и подаде на Виктор Колев, чието центриране бе засечено с атрактивна странична ножица от Йоакин Ръсовски. Преди това Ангел Максимов бе удвоил в 17-ата мин с хубав удар от 20 метра и асистенция на Кольо Чахов.

Малко по-късно Росен Пътников пък си заби зрелищен автогол, засичайки с глава топката в далечния ъгъл на слисания си съотборник Марио Райчев.

През второто полувреме паднаха нови три гола във вратата на “Ботев”, дело отново на Ръсовски, Виктор Младенов и Кольо Чахов, за да се стигне до разгромното 6:1 в полза на “оранжевите”.

След сезон, изпълнен с възходи и падения, “Рилски спортист” завърши на 9-а позиция в крайното класиране с актив от 43 точки и голова разлика 53:61.

 

На снимката: Гемеджиев окачи обувките на пирона след 28 години активен футбол

 

RELATED ARTICLES

Most Popular