Ветераните на „Левски” и „Калабак” (Самуилово) завършиха 3:3 в приятелски мач, детския турнир спечели отборът на „Левски”

Ветераните на „Левски” (София) и „Калабак” (Самуилово)

Над 1000 души станаха свидетели на оспорваната борба на младите таланти и на ветераните на двата клуба

 

За втора поредна година се организира мач между ветераните на „Левски” (София) и „Калабак” (с. Самуилово).

Участниците в детския турнир

Тази година футболният празник се измести с един ден – в неделя, 8 октомври – заради изключително лошите метеорологични условия. Независимо от това над 1000 души заеха местата си по трибуните и около стадиона в Самуилово и по този начин зачетоха младите таланти, както и ветераните на двата клуба.

Отборът на „Мечетата” с треньор Ивайло Хаджигаев

Срещата при мъжете завърши 2:2 в редовното време. При изпълнението на дузпите също се получи равенство. Завидно майсторство показа вратарят на „Калабак” Георги Стоилков, който хладнокръвно изби три наказателни удара и е с най-голям принос за престижното равенство срещу синия отбор, в който играят много легенди на българския футбол.

При децата интересът също беше голям.

Момент от мача „Калабак“ – „Беласица“. Срещата ръководи Страхил Шурков

Първи на терена излязоха малките възпитаници на Самуилово и Петрич в своеобразен детски мини турнир. „Калабак“ на родната трева безапелационно победи „Беласица“ (Петрич) с 6:0. Голове валяха и в другия детски мач – общо 12 на брой. Децата на „Левски“ победиха „Мечетата“ със 7:5. На финал за първото място отидоха победителите от двата мача. За третото и четвърто място упорито се сражаваха „Беласица“ и „Мечетата“. Надделяха „Мечетата“ с 5:1, с което спечелиха третото място, а малките футболисти на „Бела“ останаха четвърти.

Малките-големи надежди на „Калабак“ се бориха с хъс с връстниците си от София, но загубиха с 1:3 и се класираха на второ място. Шампиони на турнира станаха децата на „Левски“.

Всички срещи бяха ръководени на много високо ниво – точно и обективно – от дългогодишния футболен арбитър, сега делегат на БФС, Страхил Шурков.

„Много се радвам, че се зароди такава традиция между „Левски” и „Калабак” (Самуилово). Всичко това е дело на Любомир Костадинов от националния фенклуб на синия клуб и кмета на село Самуилово Кирил Стоянов – един наистина спортен човек, с голямо сърце и милеещ за района. Организацията бе на много високо равнище от страна на домакините. Радвам се, че успяхме да доставим много радост и емоции за жителите на района.  Имаше купи, медали, топки и сувенири за всички отбори участници. Надявам се за в бъдеще да привлечем някой млад талант от този южен район. Това е една от големите ни цели, за да се срещаме на спортното поле”, сподели легендарният футболист на „Левски” и участник в А-отбора на България Ангел Станков-Гелето.