Saturday, May 4, 2024
HomeСпорт"Рилски спортист" и "Банско" врътнаха 1:1 в люто дерби в Самоков, удариха...

“Рилски спортист” и “Банско” врътнаха 1:1 в люто дерби в Самоков, удариха и по една греда

 

“Рилски спортист” и “Банско” не успяха да излъчат победител в един от най-интересните двубои от 10-ия кръг на Югозападната трета лига. Двата тима завършиха 1:1, изнасяйки качествен мач с много положения пред двете врати.

Първото по-сериозно положение в срещата бе за гостите, които можеха да открият резултата чрез Георги Фикиин в 21-вата минута. Нападателят отправи мощен шут към вратата на домакините, но резервният страж на “оранжевите” Йордан Кръстев с вещина спаси удара.

След половин час игра Ангел Максимов нахлу в полето на гостите, справи се с двама защитници и стреля остро по земя, но топката мина покрай десния стълб на Пламен Димитров. Секунди преди края на първата част Руслан Иванов от “Банско” можеше да запише името си сред голмайсторите, но Кръстев отново бе на мястото си.

След няколко остри атаки пред двете врати самоковци откриха резултата в 71-вата мин чрез Ивайло Захариев-Пиф. Халфът овладя технично една центрирана топка и майсторски прехвърли вратаря Димитров за 1:0. Радостта за представителите на рилския град обаче трая само няколко минути, тъй като в 77-ата мин Милен Лефтеров от гостите отблизо изравни. “Червено-белите” можеха и да стигнат и до пълен обрат в 80-ата мин, но ударът с глава на Фикийн се отби от напречната греда.

Буквално в последните секунди на дербито пък Виктор Младенов можеше да донесе успеха на домакините, но ударът му от малък ъгъл срещна десния стълб на стража на банскалии.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular