„Вихрен” и „Беласица” се срещнат в сряда в първия мач за Купа България в Сандански

Иван Златински

 

Първият мач за Купата на България ще се играе на градския стадион в Сандански между отборите на местния „Вихрен” и „Беласица” (Петрич). Това се случи на жребий, теглен в ОблС на БФС Благоевград, на който представители не е имало и от двата клуба. Отборът на домакините под ръководството на старши треньора Петър Златинов  се готви сериозно и отговорно за това съседско дерби. Известният голаджия Александър Русков, който не взе участие в последния домакински мач на „Вихрен” срещу „Пирин” (Гоце Делчев) в събота заради контузия, вече е на разположение на треньорския щаб. Все още не тренира заради неизлекувана травма капитанът Вальо Георгиев, който не взе участие в същия мач в изминалия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. Намиращият се в отлична форма Даниел Пехливанов, който с отличната си игра възхити присъстващите на градския стадион миналата събота, е с травма и няма да попадне в групата за мача в сряда. Със сигурност от групата отпада и невъзстановеният все още от разтежение на десния крак Никола Мицански.

„Независимо от това, че няма да бъдем с най-доброто в мача срещу „Беласица” (Петрич), всички здрави футболисти са с настройка да изиграят пореден успешен мач и да зарадват спонсора, УС и феновете с една авторитетна победа срещу петричкия тим. Не се заблуждаваме, че след като сме победили отбора на „Беласица” в контролен мач на градския стадион в Сандански по време на лятната подготовка, ще можем да повторим победата си. Контролните мачове нямат нищо общо с официалните и ако искаме да се поздравим с успешен завършек в този дерби мач, трябва футболистите, на които ще се гласува доверие, да се раздадат докрай на терена и с качествена и резултатна игра да зарадват 12-ия ни играч – феновете”, сподели Панталей Маникатов от треньорския щаб на „Вихрен”.
Старши треньорът на „Беласица” (Петрич) Иван Златински, под чието ръководство тимът все още няма загуба в мачовете за първенство, направи една възстановителна и една тактическа тренировка в часа на мача, ден преди двубоя, на стадиона в Коларово.

„Известно е, че мачовете между двата отбора са чакани с нетърпение от любителите на футбола, независимо дали се играят за Купа България, Купа АФЛ, за първенството или са с контролен характер. В сряда на градския стадион в Сандански ще дам шанс на футболисти, играли по-малко до момента по различни причини. Тези срещи приемам като удобни, за да може да се даде възможност  и на по-младите състезатели да трупат игрови опит и заедно със застоялите се до момента на резервната скамейка да докажат, че наистина  тяхното място за в бъдеще е сред 11-те. Напрежение сред нашите момчета няма. Ще се играе спокойно, като основната цел ще бъде да се спазват указанията на треньорския щаб. Със сигурност участие и в този мач няма да вземе младият и талантлив Запро Динев, който за жалост напоследък не е на разположение и не се готви с колегите си заради болки в адукторите. Очаква се компетентната намеса на известния травматолог  и ортопед д-р Христо Мазнейков, който направи в началото на седмицата преглед на младока и по категоричен начин заяви, че без хирургическа намеса няма как да продължи кариерата си”.