Thursday, May 2, 2024
HomeСпортГреда за "Рилски спортист", среща фаворита за титлата "Лукойл Академик" още в...

Греда за “Рилски спортист”, среща фаворита за титлата “Лукойл Академик” още в 1-ви кръг

 

 

Малшанс за БК “Рилски спортист” при тегленето на жребия за новия шампионат в Националната баскетболна лига. Тимът от Самоков, който грабна бронзовите медали в първенството през изминалата кампания, ще спори с шампиона “Лукойл Академик” още в първия кръг. Мачът е на 7 октомври в Спортния комплекс в Правец, като най-вероятно ще бъде излъчен по телевизията.

“Лукойл” привлече за треньор един от най-именитите специалисти на Стария континент – Шарон Друкер от Израел, а отделно от това се подсили с класни попълнения като Далтън Пепър, Антъни Рафа, Кийт Клантън и Христо Николов-Гларуса.

“Рилецо” също направи добра селекция, ангажирайки националите Мартин Маринов и Димитър Маринчешки и US триото Травис Тейлър, Дерек Райт и Шелдън Джетър.

Останалите двойки на жребия са: “Черно море” – “Левски”, “Академик” (Пд) – “Ямбол” и “Спартак” (Пл) – “Берое”. Тимът на “Балкан” ще почива, тъй като и тази година броят на отборите в елита е нечетен.

Шампионатът ще се проведе по схемата от миналата година – 9 състава ще спорят по три пъти всеки срещу всеки, като ще се изиграят общо 27 кръга. Първите 8 тима продължават към плейофите, тогава е и елиминационната фаза.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular