Thursday, May 2, 2024
HomeСпорт„Вихрен” победи в Разлог местния „Пирин” с 2:1

„Вихрен” победи в Разлог местния „Пирин” с 2:1

„Гладиаторите” имат 25 точки и вече са втори във временното класиране на ЮЗ трета лига

Изявленията преди мача на старши треньора на мъжкия отбор на „Вихрен” Петър Златинов, че срещата в Разлог е от стратегическо значение и ще бъде много оспорвана, се оказаха верни. Само при победа санданският тим съхраняваше надеждите си за атакуване на върха на таблицата на ЮЗ трета лига. Това вече е факт и четата на Петър Златинов спечели три ценни точки като гост. В този мач той заложи на схемата на игра 4-4-2, с което показваше, че неговите момчета ще играят агресивен и нападателен футбол.

Първата третина от полувремето беше с опознавателен характер за играта на футболистите на двата отбора. Постепенно гостите заиграха повече в половината на домакините и това даде своя резултат. В 28-ата минута Виктор Мицаков се насочи по левия фланг с топката, стреля фронтално в наказателното поле на „Пирин” и с крак централният защитник Боян Стойнев неволно отклони топката в собствената си врата за 0:1. В самия край на полувремето след отлично изпълнен ъглов удар отляво от Венци Стоянов в наказателното поле на домакините стоящият на първа греда Петър Дънгов с глава изпрати топката в мрежата на „Пирин” за 0:2.

След почивката имаше повече разигравания на топката, но до чисто голово положение трудно се стигаше. В 77-ата минута при бърза контраатака по левия фланг на домакините французинът Жил Лаусен от десетина метра изпрати топката в долния десен ъгъл на вратаря на „Вихрен” Стефано Кунчев за 2:1. До края на мача не бе отбелязан нов гол и главният съдия Станимир Тренчев обяви края му при резултат 2:1 за отбора на „Вихрен”.

С тази победа „гладиаторите” са вече втори с 25 точки във временното класиране на ЮЗ трета лига и продължават да дишат във врата на лидера ЦСКА-1948.

Следващият мач на отбора на „Вихрен” е срещу „Германея” (Сапарева баня) в събота, а на „Пирин” (Разлог) – на стадиона в Коларово срещу „Беласица” (Петрич).

 

RELATED ARTICLES

Most Popular