„Марек” победи „Ботев” (Ихтиман) с голове на Росен Йорданов  и Евгени Гроздин през втората част

Росен Йорданов

 

Отборът на „Марек” (Дупница) записа третата си победа от началото на първенството. Този път дупнишкият тим преодоля „Ботев” (Ихтиман) с 2:0 на стадион „Бончук”. Първата част на срещата завърши при нулево равенство, след като пропуски за домакините направиха Виктор Анастасов и Росен Йорданов, а за гостите – Борислав Трендафилов и Любомир Ненков. В 33-тата минута се получи нещо неприятно за домакините. Тогава главният съдия Ивайло Ненков зачете попадението на „Марек”, но асистент-реферът вдигна флаг и голът бе отменен заради фаул в нападение. Секунди преди това топката обче бе преминала голлинията според футболистите на „Марек”.

През втората част на мача отборът на домакините отбеляза два гола – 54-тата минута с плътен шут на Росен Йорданов и в 78-ата минута на Евгени Гроздин след диагонален шут към вратата на гостите. С тази победа отборът на „Марек” е вече 13-и с 12 спечелени точки, а този на „Ботев” (Ихтиман) затъна в дъното на таблицата само с 5.

Старши треньорът на ихтиманци Валери Свиленов даде своята оценка за мача. „За мен двубоят беше равностоен. Не съумяхме да реализираме головите си положения. През първата част Любо Ненков на два пъти и веднъж Борис Трендафилов направиха непростими пропуски пред вратата на „Марек”, а през втората част при 2:0 Кристиян Бешев изскочи очи в очи срещу вратаря на домакините, но не успя да го преодолее. Веднъж и Борис Трендафилов не бе точен отблизо. Това, разбира се, не омаловажава победата на „Марек”, защото техните футболисти си реализираха положенията.”