„Вихрен“ вкара 4 гола на „Рилецо“ в Сандански

Футболистите на „Вихрен“ стартираха в пролетния дял с убедителна победа.

 

Отборът на „Вихрен“ стартира пролетния дял от първенството на ЮЗ трета лига с убедителна победа срещу „Рилски спортист“ (Самоков). Около 200 зрители изгледаха този двубой, ръководен от главния съдия Младен Пенев.

Отборът на гостите явно беше дошъл да спечели нещо на негостоприемния терен в Сандански, което личеше от схемата на игра, играейки затворено и разчитайки на контраатаки. В интерес на истината не бе на нужното равнище, най-вече в нападение, и отборът на домакините. В 31-вата минута Даниел Гогов от фаул уцели страничната греда зад стража на „Рилецо“.

На почивката последва обстоен разбор на играта на „Вихрен“ от страна на наставника Петър Златинов и неговите указания дадоха резултат през второто полувреме.

В 50-ата минута „Вихрен“ откри резултата след гол от дузпа на Антонио Ласков, който насочи топката в долния ъгъл на вратата за 1:0. Малко след попадението си Антонио Ласков направи непростим пропуск, като от 7-8 метра изпрати топката високо в аут.

В 70-ата минута Даниел Пехливанов след самостоятелна атака от дълбочина изпрати топката в мрежата за 2:0.

Три минути по-късно след центриране в наказателното поле на гостите Антонио Ласков се вклини между вратаря и централния защитник на „Рилски спортист” и направи резултата класически – 3:0.

Четвъртото и последно попадение в срещата в полза на „Вихрен“ бе дело на Влади Златинов в 80-ата минута, който с плътен шут изпрати топката в мрежата на гостите.

След тази победа на градския стадион в Сандански „Вихрен“ е на 3-то място във временното класиране с актив от 40 точки, а „Рилски спортист“ заема 13-а позиция с актив от 21 точки.