Friday, May 3, 2024
HomeСпорт„Вихрен” вкара 5 на „Пирин” (Гоце Делчев) в Сандански, Иван Близнаков: Продължаваме...

„Вихрен” вкара 5 на „Пирин” (Гоце Делчев) в Сандански, Иван Близнаков: Продължаваме с детински грешки в защита, пропиляхме и няколко чисти голови положения

 

Отличен мач изиграха футболистите на „Вихрен” и зарадваха новото ръководство и феновете си с пет попадения, отбелязани в противниковата врата. По два пъти това сториха Венци Стоянов и Петър Дънгов и веднъж Даниел Пехливанов.

Първият гол в срещата бе отбелязан от Венци Стоянов още във 2-рата минута след подаване на Даниел Пехливанов. Пехливанов асистира на Венци Стоянов и за втория гол във вратата на неврокопчани, като последният насочи кълбото в левия ъгъл на Захари Димитров за 2:0.

След почивката и двата отбора се стараеха да променят нещата на терена, но до отбелязване на нови попадения така и не се стигаше. В 88-ата минута Даниел Пехливанов след самостоятелна акция от дълбочина излъга изпречилите му се противникови футболисти и сам срещу вратаря направи резултата класически -3:0. В даденото продължение от главния съдия Ангел Баялцалиев 18-годишният Петър Дънгов отбеляза две нови попадения и резултатът набъбна на 5:0.

В този мач заради контузии не взеха участие капитанът на

отбора Вальо Георгиев и голаджията Александър Русков. Като отличен се прие повторният дебют на Венци Стоянов, който, освен че отбеляза два гола, беше и постоянна заплаха за отбора на „Пирин” (Гоце Делчев).

След мача президентът на „Пирин” Иван Близнаков се оплака, че футболисти от Гоце Делчев не са проявили нужната готовност в този двубой. „Резултатът 5:0 не отговаря на играта на терена. До края на редовното време домакините водеха с два гола разлика. Изведнъж за четири минути ни вкараха три гола. Продължаваме с детински грешки отзад. Виктор Шишков, Стефан Терзиев и Веселин Буковски пропиляха чисти голови положения”, каза той.

Панталей Маникатов от треньорския щаб на „Вихрен” бе доволен от показаната игра и убедителния резултата на момчетата, на които бяха гласували доверие.

„Повторен успешен дебют за нападателя Венци Стоянов, който отбеляза и два гола. Много силен мач на Даниел Пехливанов, който има три асистенции при отбелязване на головете и сам реализира един. Браво и на младия Петър Дънгов, който се отчете с две попадения в срещата”, посочи Маникатов.

Следващият мач на „Вихрен” ще бъде в сряда в Сандански срещу „Беласица” (Петрич) – срещата за Купата на България.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular