Задържаха Лазар Влайков и му повдигнаха обвинение заради инцидента във Виноградец

 

Вече бившият председател на Общинския съвет в Септември (ГЕРБ) Лазар Влайков беше привлечен като обвиняем и задържан за 72 часа заради убийството във Виноградец. До този момент той беше разпитван само като свидетел, след като по време на рожден ден в местно заведение с неговия пистолет беше убит собственикът Наско Тонкев. Първоначално беше съобщено, че е стрелял 6-годишният рожденик, но близките на починалия заявиха, че изстрелът е бил произведен от Влайков. Лично главният прокурор Сотир Цацаров се усъмни, че детето би могло да стреля с оръжието – “Глок”.

Вчера Окръжната прокуратура в Пазарджик повдигна на Влайков обвинение за немарливо съхранение на оръжие. На 31 август/1 септември в ресторант „Градина“ той не е взел необходимите мерки за сигурност и от това е последвало причиняване на смъртта на Тонкев, съобщиха от пресцентъра на Цацаров.

С оглед тежестта на обвинението и опасността Влайков да се укрие или да извърши друго престъпление същият е задържан за 72 часа, а днес прокуратурата ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, се казва още в официалното съобщението.

Междувременно самият Влайков заяви, че съвестта му е чиста, но няма да говори повече. Това стана, след като в сряда подаде оставка като председател на Общинския съвет. Вчера тя бе приета единодушно. Веднага след инцидента той беше изключен и от ГЕРБ.