Волейболната легенда Владо Николов и Вл. Каролев се натровиха със сирене във «Фермата», 3 ч ги спасяваха в пернишката болница

Областният управител на Перник Ирена Соколова на среща с шефовете на ВиК и РИОСВ

 

Губернаторът Ирена Соколова прати проверки в риалити шоуто заради тревогата на перничани, че не потъпкват еконорми, установи се, че животни не са пускани във водата до яз. «Студена»

Снимачният екип е задължен да опазва ползваната територия от замърсявания и пожари и да я предаде в изряден вид, докладва шефът на ВиК Иван Витанов

Волейболната легенда Владимир Николов и икономистът Владимир Каролев, които участват в риалити шоуто «Фермата», са се натровили. Пострадали са още 4-ма от риалити формата. На участниците е оказана медицинска помощ в пернишката болница след получено хранително натравяне.

Владо Николов

Предполага се, че то е от произведеното от тях сирене. Наложило се е да бъдат включени около три часа на системи, но продуцентите и водещи на формата Иван и Андрей успокоиха, че всички вече са добре, зад гърба им е останала само една кошмарна нощ. Същевременно областният управител Ирена Соколова изпрати проверка в риалити шоуто „Фермата” заради тревогата на перничани и множеството споделяния в социалните мрежи, според които телевизионният формат се снима в акваторията на язовир „Студена”.

Владимир Каролев

На специална среща директорите на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Перник и „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Перник внесоха своите доклади за резултатите от извършените огледи и проверки.

Фактите сочат, че определеният с договор за снимачните дейности терен се намира във втория пояс, на разстояние 2500 м от водовземната кула, на левия бряг на вливния ръкав на река Струма. Няма никакъв достъп на животни в близост до водата.

„Снимачният екип е задължен да опазва ползваната територия от замърсявания и пожари и да я предаде в изряден вид“ – докладва Иван Витанов, директор на ВиК-Перник.

„Не се установиха наличие, изтичане или разливи на отпадъчни води, също и налични битови отпадъци извън поставените съдове за сметосъбиране както в границите, така и извън границите на обекта“, са констатациите на Пламен Ангелов – директор на РИОСВ.

„До момента контролните органи не са констатирали абсолютно никакви нарушения. Форматът се реализира от екип, който работи професионално и с пряк ангажимент за опазване на средата. Това ме прави спокойна и искам да уверя гражданите, че няма никаква причина за тревога и обществено напрежение. Независимо от това обаче уверявам, че до приключване на снимачния процес и предаването на обекта компетентните институции и аз ще продължим да наблюдаваме изпълнението на задълженията по договора“, заяви Ирена Соколова.