Второкласниците Антония и Никола от Перник: Благодарим на кмета Церовска за спортната площадка в 8-о ОУ „Кракра Пернишки“

 

В терена с изкуствена трева са вложени 49 000 лв., решен е и дългогодишният проблем с отоплението в училището

 

Второкласниците Антония и Никола от 8-о ОУ „Кракра Пернишки“ благодариха за новата спортна площадка на кмета на Перник д-р Вяра Церовска. Те гостуваха в кабинета й и заявиха: „Благодарим Ви, госпожо Церовска, че се грижите за нас и училището ни и зимата ще ни бъде топло. Благодарим Ви, че ни направихте спортна площадка, където ще играем“. Малките ученици бяха придружени от техния директор и преподавател и не скриха, че са много щастливи с новото игрище и вече има къде да се забавляват. На срещата присъства и зам.-кметът Севделина Ковачева.

cof

„За мен са много ценни тези срещи, защото виждам радостта и искреността в очите на децата. Те ме зареждат с положителна емоция и смятам, че си заслужава това, което правим с моя екип“, сподели кметът Вяра Церовска.

От тази година в 8-о ОУ „Кракра Пернишки” е решен дългогодишният проблем с отоплението на училищната сграда – осъществена е газификация на котелната централа в сградата.  Освен това в началото на този месец беше открито и ново спортно съоръжение. Инвестицията за него е на стойност малко над 49 хиляди лева. Теренът е с изкуствена трева – 4 см, с гранули и кварцов пясък. Игрището е с нова ограда и футболни врати и е с размери 20 на 30 метра. При изграждането му са спазени всички изисквания.

„Като кмет и лекар доказахте, че ви е грижа за здравето на най-малките жители на нашия град, децата. Благодарим Ви, че с действията си на добър стопанин помагате да бъде съхранено и възродено едно българско училище, носещо с гордост името на най-смелия пернишки войвода – Кракра. Нека цялата ни позитивна енергия и благодарност Ви дават сили да продължите по трудния и нелек управленски път със същия хъс и ентусиазъм“ – това пише в специално благодарствено писмо до кмета Вяра Церовска от ръководството на училището, учениците и родителите.