VW представи хечбек със задно предаване и 322 конски сили

Volkswagen прави своя дебют в сегмента на електрическите хотхечове с представянето на ID.3 GTX, с което навлиза на този вълнуващ пазар. Наточеният електромобил предлага два варианта: базовият GTX и по-динамичният GTX Performance, разполагащ с най-мощния електромотор на VW до момента.

Изборът на стандартния ID.3 GTX ви осигурява монтиран отзад електромотор с мощност 282 к.с., докато ако жадувате за още повече мощност, моделът GTX Performance повишава това до 322 к.с.. Тези показатели са близки до тези на Cupra Born VZ.

Ускорението от 0 до 100 километра в час се постига за шест секунди при обикновения GTX, докато GTX Performance спестява малко време, като постига спринта само за 5,6 секунди. VW позиционира по-мощния модел като електрически аналог на Golf GTI Clubsport с предно предаване.

И двата варианта на GTX споделят батерия с полезен капацитет от 79 киловатчаса, поддържаща зареждане с постоянен ток при 175 киловата. Това дава възможност за бързо зареждане от 10 до 80 процента за приблизително 26 минути. С напълно заредена батерия моделите ID.3 GTX изминават около 600 км в комбинирания цикъл WLTP. Забележително е, че разположението на батерията в средата на пода на автомобила осигурява оптимално разпределение на теглото.

По отношение на дизайна ID.3 GTX получава промяна с преработена предна броня с по-голям въздухозаборник и отличителни LED дневни светлини с форма на бумеранг. Моделът се отличава с дифузьор с гланцирано черно покритие, съответстващи тъмни акценти в целия екстериор и нови 20-цолови джанти.

В купето изобилстват червени акценти, които допълват спортните седалки с електрическо регулиране, украсени с емблемата GTX и плат, изработен от рециклирани материали. Всички модели ID.3 разполагат с нова 12,9-инчова информационно-развлекателна система и осветени сензорни плъзгачи за регулиране на силата на звука и климатика./ fakti.bg