Saturday, July 27, 2024
HomeРегионБлагоевградЮЗУ ректорът Борислав Юруков за намеренията на шефа на спортен клуб „Югозапад”...

ЮЗУ ректорът Борислав Юруков за намеренията на шефа на спортен клуб „Югозапад” И. Илиев за протести: В момента нямаме готовност да даваме под наем обекти в Учебен корпус №8 и Стопанския факултет

 

Салонът на бившия механотехникум в Благоевград е публично-държавна собственост, предоставен за управление на ЮЗУ „Неофит Рилски”. Предоставянето за ползване под наем на имота може да стане по реда и при условията на Закона за държавната собственост. Това е официалният отговор на ректора на вуза Борислав Юруков на писмо на Илия Илиев – председател на спортен клуб “Югозапад”, в което Илиев твърди, че клубът готви протест пред ректората. „Обект на нашето недоволство е ректорът на ЮЗУ „Н. Рилски”, който налага еднолична забрана за спортни тренировки в салона на бившия механотехникум в Благоевград”, твърди в свое писмо Илиев.

В част от сградата, където е разположен физкултурният салон, както и в самия салон продължават да се извършват дейности, свързани с подготовката на помещенията за ползване по предназначението, за което са предостнавени – учебна, научна, спортна. При готовност за експлоатация ще ползваме спортната зала за удовлетворяване нуждите на учебния процес както на студентите от специланост „Спорт”, така и и за всички останали студенти в редовна форма на обучение по дисциплината „Спорт”. Към този момент ръководството на университета няма възможност и готовност в предвидените със закона случаи да предостави под наем и за ползване обекти, находящи се в сградата на Учебен корпус №8 и Стопанския факултет.

RELATED ARTICLES

Most Popular