Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионКюстендил52-годишна чистачка почина пред десетки родители в ЕГ „д-р Петър Берон“ в Кюстендил,...

52-годишна чистачка почина пред десетки родители в ЕГ „д-р Петър Берон“ в Кюстендил, остави сирак

 

Жената имаше болки в гърдите, почувства се по-добре, след като взе лекарството си, казаха от колектива на училището

 

Погребаха 52-годишната хигиенистка, починала, докато почиствала класна стая в кюстендилската Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“. „Изпратихме я с много мъка и жал, беше само на 52 години, остави син сирак“, споделиха от екипа на училището.

Facebook групата “Аз съм от Кюстендил” беше взривена от трагичния инцидент

Трагедията се разиграва около 21 часа в понеделник в една от класните стаи на училището. Преди това там се провела родителска среща на класове от Началното училище „Св. Климент Охридски“, което започна учебната година тук заради недовършения ремонт на неговата база. 52-годишната чистачка влиза да си свърши работата тъкмо когато родителите си тръгват. Внезапно й прилошава, пада и въпреки опитите за помощ от хората край нея умира, преди да дойде повиканата линейка на Спешна помощ.

От училищния колектив споделиха още, че по-рано през деня жената имала болки в гърдите. „Оставихме я да си почине, взе лекарството, което носеше със себе си, и се почувства по-добре“. Втората сърдечна криза обаче се оказва фатална. Смъртта е настъпила вследствие на масивен инфаркт, уточниха от Спешна помощ. Трагичният инцидент взриви социалната мрежа facebook още в понеделник, буквално минути след смъртта на жената.

“Беше ужасно. Умря пред всички нас. Направо се вцепених. Гледахме я и не знаехме какво да правим. Отиде си за няколко минути“, написа потресена очевидка на трагедията. „Утре дано само не се стресират децата, че ще се говори със сигурност ще разберат, ужас голям“, реагира друга майка.

От Спешна помощ и полицията потвърдиха за трагедията и уточниха, че реакцията на хората, когато на жената й прилошало, е била напълно адекватна – дали са й валидол и не са опитвали да я преместят. Линейката дошла за броени минути, но смъртта вече била факт.

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

Comments are closed.

Most Popular