Жените на “Рилски спортист” капитулираха в Стара Загора на старта на новия шампионат

На снимката: Самоковки нямаха никакъв шанс срещу един от фаворитите за титлата "Берое".

 

 

Фаулстарт за жените на “Рилски спортист” на старта на държавното баскетболно първенство. Самоковки паднаха с 40:69  при визитата си на бронзовия медалист от последния шампионат “Берое” след слабо начало и ниска резултатност през всичките 40 игрови минути.

Домакините нямаха никакви затруднения и логично взеха и четирите части с лекота. “Зелените” постигнаха 50-процентова успеваемост от близко разстояние, а и предимството им под двата коша беше осезаемо (45:26).

Официален дебют за “Рилецо” в хода на срещата направиха новите попълнения от школата на “Балкан” Преслава Колева, Радина Живачка, Клаудия Пенкова и Наталия Славчева. Първите две дори започнаха в стартовия състав, като се отчетоха съответно с 8 и 2 точки. Колева се оказа и най-резултатната състезателка за водения от Борислав Трифонов тим.

В следващия кръг представителките на рилския град могат се реваншират пред верните си привърженици с победа – в домакинството си на “Черно море Одесос”. Мачът с варненки е в събота (21 октомври) от 13.00 ч в “Арена Самоков”.