Sunday, May 12, 2024
HomeСпортКонтузен, самоковецът Николай Кашинов грабна бронз от световното за ветерани в Пловдив

Контузен, самоковецът Николай Кашинов грабна бронз от световното за ветерани в Пловдив

 

 

Самоковецът Николай Кашинов избухна с нов силен резултат на световното първенство за ветерани в Пловдив. След като стана шампион в класическия стил преди дни, сега Кашинов се качи на подиума с бронзов медал в свободния стил при 46-50-годишните борци до 100 кг.

Здравият като скала самоковец първо надигра с 3:2 точки състезател от Южна Африка, а на полуфиналите загуби от представител на Киргизстан. В решаващата битка за третото място асът бе абсолютно безапелационен срещу друг борец на РЮА, печелейки срещата с разгромното 8:2.

Успехът на Кашинов е забележителен, тъй като в хода на шампионата той счупи пръст на едната ръка, но пордължи участието си.

Специалистите са категорични, че съвсем не са много борците, които могат успешно да се борят на тепиха и в класическия, и в свободния стил, където са позволени захвати и под кръста.

“Имам известен опит в свободния стил, придобит главно не от състезания, а от свободни тренировки”, довери след края на първенството под тепетата бронзовият медалист.

Николай Кашинов е носител на званието “Майстор на спорта”. Републикански шампион, стигал е и до 6-о място на световното първенство за младежи в Чехия през далечната вече 1991 година. Николай не остава далеч от любимия си спорт нито за миг и във всеки възможен момент помага на младите състезатели от СУ “Никола Велчев” със своите знания и умения.

Дъщерите му Александрина и Ралица пък продължават връзката на семейството с борбата. Както вече стана ясно, преди 10-ина дни Ралица стана абсолютен национален шампион по културизъм в категория “Бикини фитнес”.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular