Monday, May 20, 2024
HomeРегионБлагоевградКръвта вода не става: Синът на Крум Бибишков премина в Ювентус

Кръвта вода не става: Синът на Крум Бибишков премина в Ювентус

Италианският гранд подписва договор с 16-годишния Марсел

 

16-годишният футболист на Пирин (Благоевград) Марсел Бибишков премина в Ювентус, съобщава “Тутомеркатоуеб”. Талантът е нападател и е син на Крум Бибишков. През изминалите няколко дни Марсел, който израснал в Петрич и Марикостиново, изкара пробен период при “бинконерите”.

Марсел Бибишков преди няколко дни отпътува с баща си Крум за Италия. Той е преминал успешно пробите в Торино и е получил предложение за подписване на договор. За по-голяма яснота се свързахме с член от фамилия Бибишкови в Петрич, от където получихме информация, че от 16 до 19 юли Марсел ще бъде придружен от родителите си и официално представен пред  длъжностните лица на Ювентус. Така след Валери Божинов и Марио Кирев, Марсел, е третият българин, част от Ювентус.

Марсел Бибишков е футболист, трето поколение, след дядо му Георги и баща му Крум Бибишкови.

Кой е Марсел?

Марсел Крум Бибишков е роден на 04.11.2007 година. На 4-годишна възраст се увлича по футболната топка под ръководството на баща си Крум Бибишков, който цял живот е играл на поста централен нападател в отборите на  Пирин (Благоевград), Левски (София), Беласица, Берое, Марек, Байерн(Мюнхен) (Германия), португалските отбори Маритимо и Пеняфиел, ПФК Миньор (Перник), Литекс Ловеч, Стяуа Букурещ, Академика, Апоел Рамат Ган – Израел, Миньор Перник, Локомотив София, Марек Дупница, Брентфорд Галакси. Участник е във всички възрастови групи на националния отбор на България.

Дядо му Георги Бибишков е легенда на Беласица (Петрич), играещ на поска централен нападател през периода 1980-1984 година, когато отборът е в А група.

Първи стъпки във футбола Марсел прави в ДИТ София при треньора Ясен Даскалов, където престоява пет години. След това заминава с родителите си за Торонто, Канада. Там играе футбол с ФК „Торонто” при треньора Тери Дънфилд. През м.март 2019 година отива на проби в италианския гранд Милан, които преминават успешно. Липсата на 16 навършени години е пречка да остане в Италия и се завръща отново в школата на баща си в Канада. По-късно попада в полезрението на футболна академия „Риека” Хърватска. Придружен от баща си , заминава за там и заиграва в местния юношески състав. Причина за завръщането му от Хърватска е невъзможността да се уредят документите му за официални срещи.

Участник е в юношеския национален отбор на България U-15 и с треньор Калоян Георгиев. Вкарва два гола  срещу РС Македония и 1 срещу Узбекистан и така стана голмайстор на турнира в Хърватска. Президентът на ПФК Пирин Станислав Манолев го кани да играе в мъжкия отбор и така се стига до най-хубавия миг в кариерата му , правейки официален дебют с мъжкия отбор на Пирин (Благоевград) при победата над 12-годишния шампион Лудогорец надХювеФарма в Разград с 2:1. В последните минути на този паметен мач Марсел изскочи срещу вратаря на „Лудогорец” , но удара му бе спасен от СерджиоПадт.

На въпроса тогава за какво си мечтае, Марсел Бибишков отговори, че на първо време иска спокойно оставане на отбора на Пирин в Ефбет лига, и да носи националната фланелка по европейските и световни  терени и да заиграе в някой от грандовете в Европа.  Тази негова мечта вече е реалност, след като премина успешен пробен период в Ювентус и има предложение за подписване на договор, като това ще бъде официално факт в периода от 6 до 19 юли.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular