Saturday, July 27, 2024
HomeСкоростиСерийното Bugatti Bolide изглежда като излязло от видеоигра

Серийното Bugatti Bolide изглежда като излязло от видеоигра

През 2021 година Bugatti показа първите снимки на Bolide, като тогава много от хората сметнаха, че френската компания няма да пусне колата в серийно производство, въпреки обещанията за това. Две години по-късно, Bugatti разпространи нови снимки на Bolide, които показват готовия сериен модел по време на тестове. Кадрите са едва два на брой и поне на пръв поглед няма големи промени спрямо колите, които видяхме през 2021 година.

Минимални разлики могат да бъдат забелязани в задния спойлер, предните въздуховоди, както и въздуховода на тавана. Въпреки това, колата запазва футуристичния и агресивен дизайн, а също така запазва и цената си от 4 милиона евро. Припомняме, че от модела ще бъдат направени само 40 екземпляра, които вече са разпродадени.

Въпреки, че е базирано върху Chiron, Bolide има разлики с него и от Bugatti признават, че са променили окачването, трансмисията и охладителната система на колата. Все пак двигателят остава добре познатият 8.0-литров агрегат с четири турбини и 1600 конски сили. От компанията казват, че този модел е нов за компанията, тъй като никога до момента подобен мощен двигател не е комбиниран с ултра леко купе с такива нива на представяне./ fakti.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular