Thursday, May 2, 2024
HomeСпортКуп медалисти на първия камп за деца "Тренирай с шампионите"

Куп медалисти на първия камп за деца “Тренирай с шампионите”

В лагера участваха млади борци от Петрич, Сандански и др.

 

Близо 100 състезатели по борба от 5 до 13 години се включиха в първия лагер “Тренирай с шампионите”, организиран от клуб по борба “Симеон Щерев-Левски”. Кампът беше открит от президента на Българската федерация по борба (БФБ) Христо Маринов и инициатора на събитието Радослав Великов.

“Радвам се, че виждам една моя мечта, която се превръща в реалност. Започваме един тридневен лагер, след който се надявам, че всички участници ще си тръгнат като по-заредени, по-мотивирани и по-умели борци. Нашата цел е да бъдем полезни на всички тях. Благодаря на Българския спортен тотализатор и Българската федерация по борба, че ни подкрепиха в тази инициатива. Благодаря на хората, които застанаха до мен и направиха този лагер възможен. Целта ни е една – да даваме все повече възможности на нашите таланти да се развиват”, каза Великов по време на откриването.

Президентът на БФБ Христо Маринов поздрави участниците и им пожела ползотворен тренировъчен процес.

“Федерацията винаги ще подкрепи подобни идеи и ще помогне с каквото може. Щастлив съм да видя толкова много млади борци на едно място. Те са бъдещето на България в този спорт. Самият аз, когато бях млад състезател, изпитвах вълнение при срещите си с олимпийски, световни и европейски шампиони. Те ми действаха изключително мотивиращо. Сигурен съм, че талантите ни имат какво да научат по време на този лагер”, заяви Маринов.

В кампа участваха борци от Сандански, Петрич, София, Елхово, Ямбол, Сливен, Асеновград, Велико Търново, Пазарджик. В тренировките се включват и 20 млади състезатели от Северна Македония.

На откриването присъстваха медалисти от Олимпийски игри, световни и европейски първенства по борба като Кирил Милов от Дупница, възпитаничката на школата в Самоков Биляна Дудова, както и Армен Назарян, Валентин Райчев, Кирил Терзиев, РахматСукра, Михаил Ганев, Ивайло Йорданов, Йордан Данев, Ненчо Ненчев, Страхил Димчев, Микяй Наим, Петър Гендов и Валентин Желев.

Снимки – БФ Борба

В програмата на лагера бе включена и мотивационна среща с двукратния олимпийски шампион в класическия стил Петър Киров и доц. Рашо Макавеев, ръководител на катедра “Борба и джудо” в Национална спортна академия “Васил Левски”. В тренировъчния процес им помагаха редица медалисти от последното Европейско първенство в Загреб, на което страната ни спечели 11 отличия.

Кирил Милов: Така ще запали младите по борбата

RELATED ARTICLES

Most Popular