Saturday, July 27, 2024
HomeРегионКюстендилТрима ученици от Кюстендил са новите стипендианти на "Американска фондация за България"

Трима ученици от Кюстендил са новите стипендианти на “Американска фондация за България”

Христо Тодоров, Ани Ковачева и Ванеса Фудулска от ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ са наградени за изключителни постижения

 

Трима ученици от Природо-математическа гимназия „Проф. Емануил Иванов“-Кюстендил са новите стипендианти на “Американска фондация за България” за учебната 2020-2021 г. Това са: Христо Тодоров, ученик от 11-и “”б клас, Ани Ковачева, ученичка от 11-и “г” клас, и Ванеса Фудулска, ученичка от 9-и “а” клас.

Христо Тодоров

Наградата на Христо е в област “Природни науки – математика, информатика”, на Ани в област “Чужди езици и хуманитарни науки” и на Ванеса в област “Чужди езици и хуманитарни науки”.

Стипендиите се връчват за изключителни постижения в обучението и извънкласните дейности. Учениците ще получат парична награда за техните умения, усилия и труд, които надхвърлят изискванията на задължителните образователни стандарти.

Ванеса Фудулска

“Уважаеми стипендианти, всеки от вас заслужава да бъде поощрен и награден за това, което прави извън учебните си задължения. Вие вече сте част от нашето семейство. Бъдете здрави! И на добър час!”, се казва в писмото до стипендиантите от Алексей Христов, програмен директор и управител на АФБ – клон България.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular