Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаАдвокат Милен Попов повежда седесарите в Дупница!

Адвокат Милен Попов повежда седесарите в Дупница!

Партията се явява самостоятелно на изборите

Адвокат Милен Попов е новият председател на СДС в Дупница. 44-годишният юрист на Общинския съвет оглави местната синя структура. За възстановяването на партийната организация в града на барикадите пристигнаха председателят на Съюза на демократичните сили Румен Христов, зам.-председателят Борислав Миланов и организационния секретар Филип Асенов.

В ръководството на дупнишката организация влизат още Станислав Страшимиров и Христо Пигов. По предложение на Милен Попов , кандидатурата на Страшимиров за зам.-председател на СДС бе одобрена с 52 гласа от присъстващите членове в залата. Със същата подкрепа за организационен секретар бе избран управителят на „Ученическо хранене” в Дупница Хр.Пигов.

Страшимиров е син на настоящата общинска съветничка от СДС Емилия Кузманова. Той е ръководител на СБА-Дупница, семеен, с едно дете. Освен, че са съмишленици двамата с Пигов са и роднини. Редом до тях в залата присъства и общинският съветник Иван Раков.

Тримата заедно с Попов се нагърбват със задачата да подготвят структурата за предстоящите местни избори. Сините ще се явят на вота през октомври със самостоятелна листа за Общински съвет. Сред амбициите им е издигането и на собствена кандидатура за кмет на Община Дупница.

„Смятам, че СДС трябва да се яви самостоятелно на изборите. След всяко по-дълго управление настъпва процес на изхабяване и противоречивост  в настроенията на хората. Без да налагам собственото си мнение, смятам че явявайки се отделно и самостоятелно имаме по-големи шансове за успех”, заяви пред своите съмишленици Милен Попов. Неговото име е и сред най- спряганите като бъдеща кандидатура за градоначалник на Дупница.

Гости на събитието бяха народният представител от ГЕРБ-СДС Радослава Чеканска, председателят на ГЕРБ в Дупница Ивайло Константинов и зам.кметът Крум Милев, които пожелаха успех на възстановената структура.

„ Искрено се радвам, че структурата на СДС в Дупница отново е възстановена и ще заеме своето легитимно и достойно място в политическия живот на Дупница. В исторически план СДС не може да съществува без Дупница и не е редно в Дупница да няма структура на СДС. В политически план СДС е най-естественият партньор на ГЕРБ. Преминахме заедно като партньори през много битки и успяхме да ги спечелим, смятам че това е печелившия модел. Пожелава успех ви успех! ”, заяви Чеканска.

„Всички знаете, че аз съм част от вашето семейство без да съм бил ваш член. ГЕРБ е моята първа партия, но СДС е в сърцето ми и днес. Ние сме с вас и винаги можете да разчитате на нас ”. С тези думи се обърна към залата Ивайло Константинов, като отчете доброто взаимодействие между коалиционните партньори през годините.

Сред гостите бе и учредителят на КТ „Подкрепа” в Дупница Любка Георгиева. Редом до нея бе и бившият председател на ВМРО  Манол Манолов. “Ако имаше силно СДС в България, то се дължеше преди всичко на онова, което дупничани направиха през 1997 год. Има за какво да се гордеем и какво да помним. Надявам се по-младите да работят със същия жар и плам и да създадат онова силно  СДС, което беше най-доброто в България”, заяви Георгиева, която е сред първите участници в демократичните процеси в страната.

До възстановяване на Съюза на демократичните сили в Дупница се стигна, след като преди 2 години националното ръководство изключи областните ръководства на сините в Кюстендил, Сливен, Бургас и Разград. Така бе детрониран и областният координатор на партията Костадин Костадинов, а общинските му съветници останаха извън редиците на партията.

Избраният за председател на СДС в Дупница Милен Попов е бивш привърженик на “Атака”. Той бе общински съветник от партията на Волен Сидеров в мандата на кмета Атанас Янев. Името му се свързва с едно от делата срещу Пламен Галев и Ангел Христов. Двамата заедно с председателя на атакистите в града Методи Стойнев заведоха дело за обида, защото Ангел Христов ги нарече “идиоти” в национален и в регионален ефир, а Пламен Галев подкрепи думите на своя приятел. Тогава ищците внесоха иск на обща стойност 50 000 лева.

През 2019 год. Милен Попов заемаше 21-о място в листата за Общински съвет от партия ГЕРБ. След изборите той стана юрист на местния парламент.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular