Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионРазлогКрасимир Герчев е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Разлог

Красимир Герчев е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Разлог

Красимир Герчев е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Разлог. Той отново се включва в предизборната надпревара през месец октомври.

Бившият кмет продължава да се ползва с висока обществена подкрепа, въпреки перипетиите с предсрочното му освобождаване от поста. Това се случи, след като миналата година Върховният административен съд установи конфликт на интереси от страна на градоначалника, във връзка с изпълнението на проект за саниране на сградата на професионалната гимназия по механизация на селското стопанство.

Според КПКОНПИ бяха налице и трите кумулативни предпоставки за наличието на конфликт на интереси. Това наложи ОИК да излезе с решение за неговото освобождаване.

Столът на Герчев зае Венцислав Гърменов, който бе назначен за временно изпълняващия длъжността кмет на Разлог, тъй като оставаше година до провеждането на редовни местни избори.

До скоро и двамата управници бяха коментирани като възможни кандидатури в предстоящия вот.

В Деня на Съединението стана ясно още, че д-р Румен Кондев също се включва в кметската надпревара. Той ще се кандидатира от местна коалиция “Заедно за силна община”. Предстои представянето на бъдещата листа и програмата за управление на сдружението.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular