Sunday, May 19, 2024
HomeРегионГоце ДелчевАдмирации: Две училища от Гоце Делчев с награда „Знак за качество“

Адмирации: Две училища от Гоце Делчев с награда „Знак за качество“

Математическата гимназия “Доктор Петър Берон” във Варна и две училища от Гоце Делчев – Природо-математическата гимназия “Яне Сандански” и Първо основно училище “Св. св Кирил и Методий”, са големите победители в конкурса “Знак за качество” на Националния инспекторат по образованието. Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Те бяха отличени с почетни плакети от заместник-министъра на образованието и науката д-р Мария Гайдарова. Математическата гимназия във Варна зае първо място в категорията “Образователен процес”. В категорията “Управление” беше отличена Природо-математическата гимназия в Гоце Делчев, а Първо основно училище “Св. св. Кирил и Методий” зае призовото място в категорията “Институционална среда”.

“Мисията на качественото образование на всеки един учител, на всеки един директор, на всички нас като общество е да работим за това децата ни не само да имат нужните знания, но да имат и необходимите умения да общуват, да работят в екип, да ползват технологиите като средство, да правят разлика между факт и мнение, да бъдат граждански активни, позитивни и с общи усилия да могат да се справят със задачите, които на свой ред те ще поемат, след години в ролята на лекари, на инженери, на астронавти, на хора, които работят със своите професии и отдават своя принос към развитието на икономиката в България”, каза Мария Гайдарова по време на церемонията.

RELATED ARTICLES

Most Popular