Sunday, May 5, 2024
HomeРегионДупницаКирил Огненски поде акция, за да помогне на многодетно семейство от Бистрица

Кирил Огненски поде акция, за да помогне на многодетно семейство от Бистрица

Кметът на Бистрица за пореден път прояви човещина и съпричастност към живеещи в дупнишкото село. Кирил Огненски се е заел да помогне на многодетно семейство от селото. Доброто, което иска да направи, заедно със земляците си, ще бъде за Костадин Ламбов и Цветелина Скоклева – родители на 9 деца.
„Здравейте приятели! За мен е огромно удоволствие и чест като кмет, да Ви съобщя една прекрасна новина. Както знаете вече, в Бистрица си имаме трета двойка близнаци в едно семейство, които от преди 48 часа са си вече у дома. У дома – при мама и тате, при братчетата и сестричките. Пожелавам им много здраве, щастие и сбъднати мечти на малките принцове! Позволявам си да се обърна към всички вас с един апел. Всеки един от вас познава много добре Костадин Ламбов и Цветелина Скоклева, които през миналия месец се сдобиха с трета двойка близнаци. Такъв случай в България не е регистриран поне в последните 80 години, което пък е още една причина за гордост на нашето село Бистрица. И макар никога Костадин и Цвети да не са търсели помощ и подкрепа, и да се справят сами в тези трудни времена, мисля, че наш дълг като техни съседи, приятели, познати е да им подадем ръка. Всички виждаме какво е икономическото състояние в страната, инфлацията и повишаването на цените, които затрудняват почти всяко семейство, а какво остава за родители на 9 деца. Но когато обичаш деца, когато си готов да жертваш всяка свободна минутка за щастието на тези невинни същества, и то без да искаш помощ, то такива хора заслужават адмирации. Затова вярвам, че добротата у хората все още я има, макар да е трудно на всеки. Вярвам, че винаги можем да подадем ръка на такива хора, защото общество без милосърдие е обречено. А в село Бистрица, в Дупница, в България винаги е имало и ще има хора, които са готови да подадат тази ръка. Нали не мислите, че им е лесно?! Нали не вярвате, че и по 24 часа да работят, ще успеят да задоволят нуждите на малчуганите?! Нали знаете, че никога няма да потърсят подкрепа и сега?! Затова аз си позволявам да я потърся от всички ни! Нека всеки от нас помогне според възможностите си на Костадин и Цвети да отгледат своите дечица в спокойна среда, без лишения и проблеми. Нека бъдем хора и дадем шанс на тези деца да отраснат с усмивка на лицето, да бъдат щастливи, а примерът на милосърдие да бъде такъв за всеки жител в страната. Аз вярвам, че ще успеем. Вярвам в доброто, в бъдещето и най-вече в невинните и усмихнати детски очички”, написа на страницата си във фейсбук Кирил Огненски. Пред представител на в. „Вяра” Огненски подчерта, че само няколко часа след апела жители на Бистрица са го потърсили, за да помогнат. Посочи още, че много трудно получил съгласието на Цвети и Костадин да им бъде помогнато.
Всеки, който иска да се включи в благотворителната инициатива, може да се свърже с Кирил Огненски на телефон 0898 532 785 или да го потърси в кметството на селото.
Припомняме, че Цвети и Костадин са щастливи родители на 9 дечица, като най-мъничките – Лъчезар и Кирил, са само на един месец. Семейството се издържа от заплатата на бащата, който е международен шофьор, и скромните помощи за отглеждане на деца, отпускани от държавата.

Припомняме още, че Кирил Огненски не за първи път помага. Преди години той се прочу с това, че превърна джипа си в снегорин, за да чисти затрупаните улици на планинското село, което управлява втори мандат. Освен че всяка зима рине сняг, Огненски няколко пъти организира и участва в акции по спасяване на туристи в планината. През 2017 г. с риск за живота си бе избягал от болницата, настанен заради сериозен здравословен проблем, за да помогне на бедстващ мъж в гората.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Абе ще помогнем да го кастрираме ,ама другото.Които що си прави да си го гледа.

Comments are closed.

Most Popular