Saturday, May 18, 2024
HomeРегионБобов долАктуализират бюджета на община Бобов дол с над 2,3 млн. лв.

Актуализират бюджета на община Бобов дол с над 2,3 млн. лв.

ОбС включва над 1,5 млн. лв. за укрепването на речни корита и 52 000 лв. за ремонти на улици в Мламолово и Долистово

Актуализация на тазгодишния бюджет на общината предстои в Бобов дол. На заседанието си навръх Празника на града – 27 октомври, Общинският съвет ще включи във финансовата рамка над 2,3 млн. лв. (от 9 674 563 лв. сумата ще нарасне на 11 998 366 лв., като в т.ч. за делегирани дейности са 6 958 916 лв. и за местни дейности 5 039 450 лв.).
„Средствата са основно от постъпления от държавата. 1,5 млн. лв. бяха отпуснати на общината от фонда за бедствия, аварии и катастрофи за укрепване и почистване коритата на реките в Бабино, Новоселяне и Долистово, където в момента се работи. Част от останалите средства са за извършени ремонти на улици и детската градина. Капиталовите разходи в инвестиционната програма се увеличават и във връзка със заложените ремонти на две улици – „Малина” в Мламолово, за която са предвидени 37 000 лв., и улица в Долистово, за която залагаме 15 000 лв. Ако до края на годината не стигне времето за планираните ремонти, сумите ще бъдат прехвърлени като преходен остатък в бюджета за следващата година”, каза председателят на местния парламент Елеонора Христова.
Както писахме, с постановление на Mиниcтepcĸия cъвeт oт м. юни тaзи гoдинa зa нeпpeдвидими и/или нeoтлoжни paзxoди зa пpeдoтвpaтявaнe и oвлaдявaнe нa пocлeдицитe oт бeдcтвия за реките Бабинска, Новоселска и Рабовска бe oдoбpeн тpaнcфep пo бюджeтa нa oбщинa Бoбoв дoл. През юли общината обяви обществена поръчка с прогнозна cтoйнocт 1 210 243,65 лв. бeз ДДC за избор на фирма, която да почисти трите речни корита. Дейността вече е възложена и от няколко дни се работи, посочиха от общинската администрация.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular