Saturday, May 4, 2024
HomeРегионСапарева баняОбщина Сапарева баня готви продажбата на над 7,3 дка имоти

Община Сапарева баня готви продажбата на над 7,3 дка имоти

Предстоят търгове за парцели в Паничище, гора и земеделски земи

Продажбата на над 7,3 дка имоти – частна общинска собственост, подготвят в Сапарева баня. В списъка са два парцела от по 2243 кв.м в с. Паничище и 1616 кв.м иглолистна гора в Сапарева баня. Както и 6 поземлени имота в Сапарева баня с обща площ над 1,2 дка (съответно 50 кв. м, 208 кв. м, 276 кв. м, 106 кв. м, 452 кв. м и 149 кв. м) с трайно предназначение на територията: земеделска и начин на трайно ползване: друг вид земеделска земя. Върху земеделските имоти през 2015 г. са учредени сервитут в полза на „Векея Вилидж“ ЕООД, чиито управители са Виктория Стоева и Светослав Сакаджийски, и право на преминаване на „АДИУМ“ ЕООД – столична фирма, специализирана в проектирането и изграждането на високотехнологични дървени къщи. Към всичките 9 терена е проявен интерес за закупуване. С докладни записки кметът Калин Гелев иска съгласието на Общинския съвет за провеждане на публични търгове с тайно наддаване за имотите. Съветниците ще трябва да приемат и пазарната оценка на имотите, изготвена от лицензиран оценител, която не е посочена в докладните. Местният парламент ще определи и началната тръжна цена за продажбата на имотите, която също не е записана в предложенията.

Имотите в курорта Паничище са образувани чрез разделяне на парцел с площ 8485 кв.м на четири самостоятелни парцела (с площ 2000 кв.м, 2000 кв.м, 2243 кв.м и 2243 кв.м), става ясно от докладните. Тези парцели фигурират в приетата през м. януари т.г. програма за управление и разпореждане с имоти, общинска собственост.
Горската територия и земеделските земи не са включени в програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2021 г. и се предлага тя да бъде допълнена с тях.
Местният парламент ще вземе решение по докладните на заседание на 28 октомври.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular