Friday, May 17, 2024
HomeАктуално от днесАкции за търговия с вот в Благоевградско!

Акции за търговия с вот в Благоевградско!

Полиция и НАП нахлуха в Лешко, проверяват магазинер за купуване на гласове и съветник от Благоевград за търговия с вот

Служители на Криминална полиция съвместно с НАП са извършили проверка в магазин в благоевградското село Лешко. В търговския обект не се издавали касови бележки и продавали цигари, без да има разрешително за това, съобщи БНТ.
Заедно с криминалистите в магазина нахлули и данъчни служители, които намерили тетрадка с имена на хора, но продавачката обяснила, че това са имената на местните с вересии към магазина. В хода на проверката е установено, че в магазина се намира мъж, който в мобилния си телефон съхранява имена и ЕГН-та. По неофициална информация въпросният мъж е бил приближен на кандидат за депутат, който по време на проверката многократно му е звънял по телефона.
Към мястото отпътува дежурна група с разследващ полицай, очакваше се да бъде образувано досъдебно производство. Междувременно кандидатът за депутат бил спрян от Пътна полиция, като е установено, че няма застраховка, не е минал годишен технически преглед и управлява без колан.
В Районно управление на полицията в Благоевград е получена оперативна информация за евентуално опорочаване на изборния процес. След проведени оперативно-следствени действия е задържана жена, в която е открита сумата от 500 лв. По непотвърдена информация жената обяснила, че сумата й била предоставена в офис на политическа партия. Парите били предназначени за 9 души, които да упражнят правото си на избор за определена политическа сила. Случаят е докладван на Районната прокуратура.

RELATED ARTICLES

Most Popular