Saturday, May 18, 2024
HomeРегионБлагоевградАкция в Сандански и Кресна! Грък, приятелката му и още трима в...

Акция в Сандански и Кресна! Грък, приятелката му и още трима в ареста за дрога

Петима души са арестувани за притежание на наркотици. В събота, около 12.30 часа в хода на полицейска операция на служители от РУ Сандански на ул. „Олимпия“ в град Кресна са задържани две лица на по 23 г. в момент на извършване на покупко-продажба на наркотични вещества. При извършването на сделката в имот наблизо е открит полиетиленов чувал, който съдържал суха тревиста маса с тегло 11,50 грама. При полевия тест веществото е реагирало положително на канабис. Наркотичното вещество е предадено с протокол за доброволно предаване. Двете лица – едното от град Сандански, а другото от град Кресна, са задържани със заповеди за 24 часа. Случаят е докладван в прокуратурата, а в полицейското управление е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

В рамките на същата операция около 14 часа в жилищен етаж на къща в град Кресна служители на РУ Сандански са установили две лица, които държат наркотични вещества. В стая, обитавана от 26 г. жена от Кресна и 31 г. мъж от Гърция, са открити бяла пластмасова кутия с тревиста маса с тегло 6,51 гр., която при полевия тест е реагирала на канабис, два флакона с прахообразно вещество с общо тегло 72,70 гр., което при полевия тест е реагирало на кокаин, както и парични средства – 4150 лева и 150 евро. Наркотичните вещества и парите са предадени с протокол за доброволно предаване. Лицата са задържани със заповеди за 24 часа. За случая е уведомена прокуратурата, а в РУ Сандански е образувано досъдебно производство по чл. 354 А, ал. 1 от НК.

Пак в Сандански, служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР Благоевград са извършили проверка в жилище на ул. „Ил. Макариополски“ в курортния град и са открили в 1 бр. черен чувал със суха зелена тревиста маса с тегло 445 грама. При полевия тест веществото е реагирало положително на канабис. Жилището е обитавано от 51 годишен мъж от Сандански, който е задържан за 24 часа. Уведомена е прокуратурата, в районното управление е образувано досъдебно производство.

RELATED ARTICLES

Most Popular