Sunday, May 19, 2024
HomeРегионПерникАмериканец от Миньор посегна на съотборник, освободиха го

Американец от Миньор посегна на съотборник, освободиха го

Миньор 2015 освободи един от чужденците си още в началото на новия сезон в Sesame Национална баскетболна лига. Тимът от Перник няма повече да разчита на услугите на Чек Кебе. Това обяви старши треньорът на отбора Георги Младенов пред Канал „Струма“.

“В отбора вече няма да бъде Чек Кебе, освободен е. Едно от нещата е, че не показа това, което се очакваше от него. Това обаче не е водещото. Позволи си по време на едноминутно прекъсване в срещата с ЦСКА да посегне на друг играч. Позволи си да се обърне към мен по начин, по който не бих се обърнал аз даже и към най-големия си враг. Само нека не забравяме, че имам история зад гърба си и съм постигнал нещо, докато той не е постигнал все още нищо. Така че Кебе вече не е част от нашия отбор. В момента много усилено търсим играч на неговото място.

Очакваме днес по обед да пристигне сръбски състезател с договор, в която можем да го проверим в рамките на една седмица. Ако го одобрим, договорът му влиза в сила, ако ли не, просто си тръгва. Не може да останем в този състав. Първо сме с много къса ротация, второ – нямаме тази височина и сила, която ни трябва. Има мачове, в които трябва да се сборим с по-високи отбори. Един от тях е тимът на Черноморец, с който е и следващия ни двубой”, сподели Младенов, който е една от легендите на българския баскетбол.

Кебе бе привлечен през лятото и успя да изиграе 3 двубоя с екипа на Миньор 2015 в лигата. Той записа средно по 4.0 точки и 3.0 борби за 24 минути на терена.

RELATED ARTICLES

Most Popular