Monday, May 20, 2024
HomeРегионКюстендилАртистични отдушници и пейки с послания "Облегни се на книгите" за библиотеката...

Артистични отдушници и пейки с послания “Облегни се на книгите” за библиотеката в Кюстендил

Два проекта, реализирани чрез общинския фонд за местни инициативи, представи Регионалната библиотека в Кюстендил. Единият проект е за благоустрояване на пешеходната зона пред библиотеката и включва монтирането на артистични отдушници, монтиране на пейки с послания “Облегни се на книгите”, осигуряване на безплатен WiFi, подмяна на настилката пред библиотеката. Вторият проект включва оформление на пространството пред отдел “Изкуство”, след като беше преместен в ново помещение.
“Това е един графит, който беше нарисуван от талантливи ученици върху капаците на шахтите, където преминават кабели. Аранжирани бяха и витрините с послания на различни артисти и думи, имащи отношение към изкуството и неговите форми”, каза директорът на библиотеката София Пейчева. Надяваме се новото пространство в отдел “Изкуство” да се превърне в притегателен център за творците на Кюстендил, най-вече за младите творци, защото в града израства едно ново поколение от артисти, които не са само художници”, добави Пейчева.
Двата проекта са на обща стойност 6900 лв.
“Хората се връщат към четенето. Изолацията, затварянето вкъщи преоткри четенето като интелектуален процес. Отворихме се и към електронно обслужване. Това общуване с библиотеката онлайн се утвърди като форма на услуга и отбелязваме в последните две години голям ръст на електронно обслужване, на електронни потребители”, посочи още директорът на библиотеката.

RELATED ARTICLES

Most Popular