Friday, May 17, 2024
HomeСпортБалкан би Металург с класика за Купата на АФЛ

Балкан би Металург с класика за Купата на АФЛ

В мач от турнира за Купата на Аматьорската футболна лига в град Перник се срещнаха отборите на четвъртодивизионния Металург и третодивизионния Балкан (Ботевград). Отборът на гостите постигна победа в първия си официален мач за 2023 година, като се наложи като гост над Металург с 3:0.

През първата част на срещата далеч по-добър бе отборът на гостите, но създадените голови положения бяха проиграни с лекота пред вратата на домакините. Това бе причината двата отбора да се оттеглят на почивка при нулево равенство.

През второто полувреме отново отборът на Балкан доминираше и този път в рамките на 15 минути бяха отбелязани три красиви попадения във вратата на Металург. Първият гол в срещата бе отбелязан в 52-ра минута. Тогава Павел Петков директно изпрати топката мрежата за 0:1. При образцова комбинация между Калоян Бонев и Александър Асенов пред наказателното поле на перничани резултатът бе променен на 0:2 от последния. В 67-ма минута Павел Петков след самостоятелна атака вкара втория си гол в срещата и направи резултата класически за 0:3. До края на срещата четата на Иван Редовски продължаваше да обсажда вратата на Металург, но така и до ново попадение не се стигна.

Мачът, който се игра на терен с изкуствено покритие, бе изключително коректен. Не бе показан нито един жълт картон.

Следващата среща на Балкан, вече от първенството на Югозападната Трета лига, ще бъде след седмица. На 18 февруари той ще бъде домакин на Пирин (Гоце Делчев).

„Доволен съм от старанието на момчетата и желанието им за победа. Можеше да победим и с по-убедителна голова разлика. Ще продължаваме колкото може по-напред по пътя за Купата на АФЛ”, сподели старши треньорът на Балкан (Ботевград) Иван Редовски.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular