Thursday, May 2, 2024
HomeСпортБеласица завърши наравно - 1:1 в Добрич 

Беласица завърши наравно – 1:1 в Добрич 

Остави местния Добруджа в опасната зона

В мач от първия пролетен кръг на Втора лига Добруджа и Беласица(Петрич) завършиха наравно – 1:1, на стадион „Дружба“ в Добрич. Теренът бе заледен и недобър за игра.

Мачът започна със силна игра на Добруджа и ранен гол – в 13-ата минута. Божидар Чуканов бе изведен отлично от Ивайло Лазаров и останал сам срещу вратаря, технично пусна топката покрай него за 1:0. Шест минути по-късно Ивайло Лазаров проби по левия фланг и центрира остро по земя, но от границата на вратарското поле Денислав Ангелов стреля в страничната греда. Домакините пропуснаха още една отлична възможност в 70 мин., когато Янчо Андреев бе оставен непокрит в наказателното поле и от десетина метра отправи силен удар, но стражът Кирил Георгиев спаси.

Така се стигна до 73 мин., в която Мариян Вангелов бе изведен отляво то Куфре Ета, възползва се от неразчетено излизане на вратаря Християн Христов, стигна първи до топката, а след това я насочи в опразнената врата за 1:1. До края не се случи нищо опасно пред двете врати и този резултат се запази.

След мача старши треньорът на Добруджа Сашо Ангелов сподели: „На база играта на терена резултатът не е реален. Ние имахме няколко чисти голови положения, но не успяхме да ги реализираме. Гостите се възползваха от наша грешка и изравниха резултата. Иначе нашите футболисти търсеха начин за победа, стараеха се, но за жалост не се получи”.

От гостуващия тим споделиха, че двата отбора са си разделили по едно полувреме и футболистите на Добруджа са се приспособили по-добре към заледения терен. В 21-ва минута в отбора на Беласица е извършена принудителна смяна, като на мястото на Мартин Русков влиза в игра Валентин Костов.

Дебют с фланелката на Беласица в този мач направи Георги Шаламанов-Тренков.

Беласица:

Кирил Георгиев, Атанас Карачоров, Атанас Димитров, Христо Петров, Мартин Русков (Валентин Костов), Куфре Ета, Марти Таушанов, Владимир Гогов, Аспарух Смилков, Димитър Иванов, Запро Динев (Георги Шаламанов-Тренков, Симеон Бояджиев, Аспарух Шамкалов)

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular