Thursday, May 16, 2024
HomeСпортБеласица загуби от дубъла на ЦСКА 1948

Беласица загуби от дубъла на ЦСКА 1948

Мачът от 9 кръг за първенството на втора професионална лига между отборите на ЦСКА 1948-ІІ и Беласица Петрич се игра на стадион Царско село. Над 100 зрители пътуваха до София, за да подкрепят любимия си отбор, който в последните срещи успя да завладее сърцата им успешни игри като гости в Своге и като домакини срещу Етър Велико Търново и Миньор Перник.
Срещата започна с натиск на домакините. Още в първата минута след изпълнение на ъглов удар Ангел Грънчов се извиси над всички в наказателното поле на Беласица и засече топката с глава, но тя разтресе гредата зад вратаря Кирил Георгиев. Постепенно след 15-та минута играта се поизравни, но така и не падна гол в двете врати.
Във втората част на срещата отборът на домакините тръгна да открие резултата. Това те успяха да направят в 54-та минута , когато футболист от отбора на Беласица сгреши в средата на терена, позволи да му се отнеме топката, Валентин Йосков тръгна с кълбото по левия фланг, пусна успоредно към Метин Халил и той майсторски го засече покрай Кирил Георгиев за 1:0. Това не се понрави на петричките футболисти, които търсеха начин за изравняване на резултата, което заслужаваха. Най-чистото си голово положение гостите проиграха в 85-та минута, когато влезлия в игра Живко Димитров насочи топката по блестящ начин към другия резервен футболист Запро Динев, но очи в очи с вратаря Генадий Ганев, той не успя да засече топката от въздуха и да запише успешен повторен дебют в родния си отбор. В този мач се чувстваше осезателно играта на Симеон Бояджиев, който се справи на ниво, в халфовата линия имаше ред и всички негови пасове бяха обработени и топката бе насочвана към колегите му където трябва. Добро впечатление с играта си оставиха Илия Карапетров и Мариан Вангелов, на които трябва по-голяма точност в завършващата част на удара срещу противниковата врата. От резервите Живко Димитров внесе острота в нападението на Беласица и именно той беше футболистът, извел по блестящ начин Запро Динев в позиция за изравняване на резултата.
С тази победа дубълът на ЦСКА прекъсна добрата серия на Беласица Петрич в последните три мача. След този мач петричани остават на 8-мо място с 13 точки.
След мача старши треньор на ЦСКА-1948-ІІ Валентин Илиев отбеляза: „С проблеми излязохме в мача срещу Беласица. Отсъстваше капитана Георги Мариянов. Изиграхме едно от най-силните си първи полувремена от досега изиграните срещи, в което имаше много агресия, доста контраатаки и с две думи – стояхме далеч по-добре срещу отбора на Беласица. По време на контролния мач в Банско срещу петричани аз видях отблизо, че този тим е изграден от много добри футболисти и казах на колегите, че ще създават доста неприятности на останалите отбори от групата. Оказах се прав за официалния мач. И всичко това е дело както на предишния старши треньор Иво Тренчев, така и на сегашния Венцислав Иванов. С дух, непримиримост на терена и вяра спечелихме сладка победа срещу един от силните отбори в групата – този на Беласица Петрич”.
От своя страна Венцислав Иванов – старши треньор на Беласица коментира: „Резултата, получен в мача срещу ЦСКА-1948-ІІ, не ме задоволява. Срещата бе със споделено преимущество. Противопоставихме се успешно срещу най-силния отбор в групата. Имаше борба и себераздаване от страна на нашите футболисти, но проблемите във фаза атака си остават. Има резерви в отбора, които трябва да доразвием най-вече при атакуване на противниковата врата. Въпреки всичко поздравявам футболистите от отбор, взели участие в този мач. Благодаря и за подкрепата на нашите фенове, които пропътуваха дългото разстояние до София. Вече мислим за следващия мач на Арена Симитли срещу отбора на Струмска слава Радомир”.

Беласица: Кирил Георгиев, Атанас Карачоров, Владимир Гогов, Марти Таушанов, Аспарух Смилков, Мартин Русков, Илия Карапетров, Мариан Вангелов, Симеон Бояджиев, Валентин Костов, Аспарух Шамкалов (Атанас Чепилов, Георги Станимиров, Димитър Иванов, Живко Димитров, Запро Динев)

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular