Monday, May 20, 2024
HomeРегионПетричБеласица приключи контролните мачове от зимната подготовка с победа като гост над Пирин...

Беласица приключи контролните мачове от зимната подготовка с победа като гост над Пирин Гоце Делчев

С голове на Атанас Димитров с глава в 31-ва , Иван Вълчанов – в 80-та и Живко Димитров в  85-та минути отборът на Беласица Петрич победи като гост Пирин Гоце Делчев с 3:0 в последния контролен мач от зимната подготовка. Срещата се игра на стадиона в Копривлен, който не позволяваше да се играе добър футбол.  Тази среща бе ръководена от известния съдия Иван Донев, асистиран от младите и перспективни Наско Станоев и Божидар Васев.

След мача старши треньорът на Беласица Николай Николов сподели: „Доста полезна проверка срещу отбора на Пирин Гоце Делчев като гости. Досега играхме само с отбори от професионалния футбол. Трябваше да се сблъскаме с реалността в нашата група. Не се огънахме този път в единоборствата. Търсехме постоянно победата. Постигнахме я, а можеше и с по-добър резултат. Реално проблема с завършващата част на атаките пред противниковата врата остава. Понякога вземаме грешни решения за провеждане на атаките. Има неща, които ще си кажем в съблекалнята ощÐ
µ на разбора в понеделник от 15 часа преди първата тренировка на стадион Цар Самуил”.

Общо 18 състезатели използва наставникът на Беласица в мача срещу Пирин Гоце Делчев. Започна се с вратаря Кирил Георгиев, защитниците Атанас Карачоров, Валентин Костов, Атанас Димитров и Атанас Чепилов, халфове Любомир Христов, Иван Вълчанов и Марти Таушанов, и нападатели Йордан Тодоров, Патрик Попов и Аспарух Смилков. Поетапно в игра влязоха вратаря Стоян Стоянов, и полевите играчи Иван Марчев, Живко Димитров, Димитър Иванов, Аспарух Шамкалов, Христо Якимов, Божидар Янков. В този мач наставникът на Беласица Николай Николов не рискува и не пу
сна в игра все още невъзстановените и ненапълно готови Боби Груев-вратар, и полевите играчи Симеон Бояджиев и Мартин Русков.

Следващият мач на Беласица ще бъде в събота на стадион Искър в Самоков срещу местния Рилски спортист за първенството на ЮЗ трета лига.

RELATED ARTICLES

Most Popular