Friday, May 17, 2024
HomeСпортБеласица с две контроли през седмицата

Беласица с две контроли през седмицата

 

Четирима се разделиха с петричкия тим

След втория контролен мач от лятната подготовка на мъжкия отбор на ОФК Беласица, игран на стадион „Христо Ботев” в Благоевград, завършил с резултат 4:1 за орлетата, старши треньорът Петър Колев даде два дни почивка на футболистите.

Не са вече в петричкия тим вратарят Димитър Пангев и полевите играчи Атанас Чепилов, Георги Шаламанов-Тренков и Сюлейман Осиковски. Последният не бе одобрен от треньорския щаб. Останалите трима – Пангев, Чепилов и Шаламановзаявиха, че искат да отидат в отбори, където ще им бъде дадена по-голяма възможност за игрово време.

Очаква се да се присъединят към тренировъчния процес Алек Владимиров(живял в САЩ) и Игор Фелипе, който дълго време беше извън отбора поради тежка травма, получена по време на контролен мач срещу дублиращия отбор на ЦСКА-1948.

Досегашният вратар на ЦСКА ІІ София Илия Шаламанов-Тренков е получил разрешение да поддържа форма с колегите си от ОФК Беласица. В момента той умува около получени от други клубове и чужбина оферти и когато одобри някоя от тях, ще уведоми медиите.

Информацията за привличането на централния нападател на Левски (София) Боби Рупанов е следната: На този етап има проявен интерес  от страна на ръководството на ОФК Беласица към него и отправен иск към ПФК Левски (София) за привличането на футболиста, който е от Петрич, но само като свободен агент. Договорът на Рупанов с ПФК Левски изтече на 30 юли, но засега няма информация дали ще бъде продължен или не. Последният му треньор, при когото израсна, показвайки добри качества с дублиращия отбор на ЛевскиЕлин Топузаков сподели, че това момче има добри футболни качества и бъдеще, и затова беше напоследък в първия отбор.

Старши треньорът на мъжкия отбор на ОФК Беласица Петър Колев заяви, че също очаква централният нападател Боби Рупанов, но всичко е в ръцете на двете ръководства – това на Беласица и Левски.

Засега продължават преговорите с няколко футболисти от други клубове, но щом не е стигнало до подписване на договори, не бива да се споменават имената им и подробности около тях.

„През седмицата нашите футболисти ще изиграят две контролни срещи.В сряда, 5 юли, от 18 часа на стадиона в град Разлог срещу Септември (София). Информацията е лично от спортния директор на ПФК Септември Кристиян Добрев.

В събота, 8 юли, срещу Раднички (Ниш). Искането на треньорския щаб на Беласица срещата да се играе на стадион „Арена Симитли”. Продължават договорките за началния час на двубоя.

Последната контрола по програма ще бъде срещу отбора на Витоша (Бистрица) на 11 юли, вторник, като засега теренът и часът все още не са уточнени”, допълни Петър Колев.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular