Sunday, May 19, 2024
HomeСпорт"Беласица" с поредна победа! Надви "Надежда" в Доброславци с 2:1

“Беласица” с поредна победа! Надви “Надежда” в Доброславци с 2:1

Трети пореден успех постигна мъжкия отбор на ОФК “Беласица” от втората част на първенството на ЮЗ трета лига, побеждавайки като гости с 2:0 “Надежда” Доброславци. Двубоят бе от съществено значение за петричкия тим, който игра с хъс и желание за спечелване на трите точки. И постигна целтна си по блестящ начин. Най-верните привърженици отново подкрепиха петричкия тим, като оставиха всичко и за своя сметка пропътуваха разстоянието от най-южния град до Доброславци. Тази среща бе поведена на съдия Васимир Ел Хатиб, който е с много голям авторитет сред спортната общественост за обективното му ръководство в досега изиграните срещи от петричкия тим през изминалите години.
Макар и без двама титуляри – наказания Атанас Димитров и контузения Атанас Карачоров, старши треньорът на “Беласица” Николай Николов успя да изгради защитния вал на отбора, който игра много дисциплинирано и подредено, и начело с вратаря Кирил Георгиев, заслужаваше висока оценка.
Срещата започна с натиск на гостуващия тим и това даде своя резултат още в 4-та минута. Тогава при образцова контраатака, подета от Йордан Тодоров, последва топовен изстрел, кълбото разтресе напречната греда зад вратаря на домакините Калин Дончев и в добавката Аспарух Смилков отбеляза поредния си красив гол от досега изиграните срещи за 0:1. Това не се понрави на домакините, които две минути по-късно чрез Станислав Благоев опитаха да пробият защитата на гостите, но футболиста бе посрещнат навреме и опасността предотвратена. Правеше добро впечатление неуморимия Йордан Тодоров до момента ,който често се връщаше да помага на защитата на Беласица, което бе похвално. В 10-та минута централният защитник на домакините Кирил Беров получи жълт картон от главния съдия за фаул срещу Йордан Тодоров от Беласица. Наказаният явно е преминал границата на позволеното и след допълнителни разправии с арбитъра получи директен червен картон и по този начин остави колегите си да се борят с Беласица 80 минути с 10 човека, което се отрази на крайния завършек на мача. В 33-та минута Ивайло Петров от домакините напредна на скорост по десния фланг и от няколко метра обстрелва директно вратаря Кирил Георгиев, но той отново прояви вещина и не допусна топката зад себе си. При ответна атака за гостите бързоногият Аспарух Смилков след като пробяга 20-тина метра с кълбото, стреля от движение и Георги Тодоров от Надежда изби кълбото в корнер. В 41-ва минута Аспарух Шамкалов тръгна по левия фланг с топката, видя свободния Аспарух Смилков в наказателното поле на домакините, последва шут от движение, но отново топката бе избита в корнер. Минута преди края на полувремето след отлично изпълнен корнер отляво на домакините, топката прелетя до наказателното поле на гостите и при създаденото меле Ивайло Петров опита с пета през куп играчи да изненада вратаря Кирил Георгиев, но той отново бе там, където трябва. В самия край на първата част на мача Йордан Тодоров опита да изненада вратаря Калин Дончев, но топката прелетя високо в аут.
През втората част на срещата наставникът на Беласица Николай Николов пусна в игра първо Таушанов, после Живко Димитров и Симеон Бояджиев и след тях Димитър Иванов и Иван Марчев. В 68-ма минута резервата Таушанов изведе Живко Димитров пред наказателното поле на домакините, последва шут и Мартин Михайлов промени посоката на топката. Две минути по-късно при поредна атака на гостите, започната от Аспарух Шамкалов отляво, бе продължена от Айвън Ангелов, който видя свободния Живко Димитров и той изпрати топката в ръцете на вратаря Калин Дончев. В 73-та минута Божидар Янков тръгна в помощ на нападението, центрира отляво топката в наказателното поле на домакините и Живко Димитров от 5 метра не успя да простреля вратаря им. В 75-та минута Живко Димитров бе изведен отляво пред наказателното поле на домакините и в стил Меси с левачката накара вратаря на домакините Калин Дончев да вади топката за втори път от мрежата си – 0:2. Това не отпусна петричките футболисти и те продължиха да търсят начин за отбелязване на нови голове. Минута преди изтичане на редовното време на срещата Димитър Иванов изведе Живко Димитров, който директно обстрелва противниковия вратар, но спечели само корнер.
След последния съдийски сигнал феновете и футболистите на Беласица ликуваха, и имаше защо. Футболистите на Беласица записаха трета поредна победа от пролетния дял на първенството и вече са на върха на таблицата с 53 точки.
След мача старши треньорът на “Надежда” Румил Жотев коментира: „Мачът се реши още в 10-та минута в полза на гостите. Тогава главният съдия отстрани от игра стожера в защитата ни Кирил Беров. Все пак ние сме отбор със скромни възможности и това се отрази негативно за нас-80 минути играхме с 10 човека срещу отбор, устремил се към първото място, какъвто е Беласица. Станалото – станало. Вече мислим за следващия мач в Ботевград“.
Старши треньорът на “Беласица” Николай Николов коментира: „Доволен съм от старанието на футболистите, на които гласувах доверие в този мач. В 4-та минута поведохме в резултата с гол на Аспарух Смилков, Живко Димитров през второто полувреме успя да удвои резултата. Направихме много пропуски през двете части на срещата. При по-точен мерник можеше да вкараме още голове във вратата на Надежда Доброславци. Радвам се, че вече сме първи. Надявам се да продължаваме да побеждаваме в останалите 16 финални мача“.
Беласица: Кирил Георгиев, Аспарух Шамкалов, Валентин Костов, Божидар Янков, Атанас Чепилов, Любомир Христов, Патрик Попов, Иван Вълчанов, Йордан Тодоров, Аспарух Смилков, Айвън Ангелов /Марти Таушанов, Живко Димитров, Симеон Бояджиев, Димитър Иванов, Иван Марчев/

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular