Saturday, May 18, 2024
HomeРегионПетричБенвенуто, Марсел! Ювентус представи сина на Крум Бибишков

Бенвенуто, Марсел! Ювентус представи сина на Крум Бибишков

Ташко СУЛЬОТОВ
Българският талант Марсел Бибишков официално бе представен като футболист на Ювентус.

16-годишиният Марсел е син на известния български футболист Крум Бибишков, който преди години – на същата възраст бе трансфериран в световния футболен гранд Байерн Мюнхен. По-късно баща му игра в доста български и чуждестранни отбори, премина през всички възрастови групи до А отбора на България. Марсел е внук на легендата на Беласица Петрич в А група Георги Бибишков.
Мечтата на Марсел – футболист трето поколение от фамилия Бибишкови, бе да заиграе в известен футболен отбор в Европа. Това вече е факт. Той е част от школата на “бианконерите” и ще играе за отбора до 17 години на италианския гранд.

Преминал е през юношеските гарнитури на U-15 и U-16 на България.
Сделката с Ювентус бе свързана с огромни скандали между бащата на играча Крум Бибишков и досегашния му клуб Пирин (Благоевград). Бившият нападател и управителят на Пирин Атанас Дафинов си размениха взаимни обвинения.

Като сбъдната детска мечта. Така определи в интервю пред bTV преди броени дни преминаването си в гранда от Торино Бибишков-младши. Талантът заяви, че се надява да стане най-успешният българин, носил екипа на “бианконерите”, и посочи любимия си футболист от настоящия състав. Младокът разкри също какви цели си е поставил, вдъхновен от съветите на баща си Кр. Бибишков.

“Емоциите са неописуеми. Да подпиша с такъв голям отбор ми е мечта откакто се помня. Сега съм фокусиран да давам 100%, за да мога да се справя добре и да продължа кариерата си в Ювентус… Първоначално си мислех, че баща ми се шегува, но след това разбрах, че е истина и бях много щастлив. Най-добрият съвет от него е никога да не се отказвам, защото трудните периоди не са завинаги, идва и хубавото.”

Футболен Петрич му пожелава много здраве и успехи по европейските и световните футболни терени за в бъдеще!

 

RELATED ARTICLES

Most Popular