Sunday, May 19, 2024
HomeСпортБиляна Дудова не се яви на преборването в Благоевград, Тайбе Юсеин ще...

Биляна Дудова не се яви на преборването в Благоевград, Тайбе Юсеин ще участва на Европейското първенство по борба

Световната и европейска шампионка в категория до 59 кг Биляна Дудова не се яви на кантара преди преборването между нея и Тайбе Юсеин за определяне на представителката ни в категория до 62 кг за участие на европейското първенство в Будапеща от 28 март.

След извънредно решение на БФБорба преборването трябва да бъде днес в Благоевград, тренировъчна зала. Толеранс 1 кг. Кантарът беше от 8.00 часа в хотел “Монте Кристо”, но Дудова не се яви.

“Биляна Дудова остава регистрирана за участие на европейското в категория до 59 кг. Ако тя и треньорът й Георги Калчев желаят да участват, то до понеделник трябва да потвърдим заявката им”, каза Валентин Райчев, генерален секретар на БФБорба.

Така Тайбе Юсеин ще пътува с отбора за унгарската столица Будапеща. Националният тим за жени заминава  в понеделник за шампионата, жребият ще бъде теглен във вторник. Схватките започват в сряда.

Георги Калчев, личен треньор на световната и европейска шампионка по борба Биляна Дудова разпространи изявление, в окето се казва: “Като личен треньор на Биляна Дудова и човек, който мисли за бъдещето на българската борба, реших, че след създалото се огромно напрежение около двете достойни момичета, не е необходимо да ги подлагаме отново на нов стрес! Райчев, били сме с теб в подобни ситуации и знаем отлично резултата. Психиката е най-важното нещо в едно състезание. Едно поредно хвърляне в поредна стресова ситуация ден преди отпътувaнето им за европейското първенство, независимо коя ще победи, неминуемо би им се отразило на резултата на самото европейско първенство. Пожелаваме успех на Тайбе! И дано спечели ново злато за България, защото го заслужава. Надяваме се в бъдеще да продължат спора за категорията на тепиха – при ясни и точни условия и да не се стига никога повече до подобни ситуации”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular