Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБлагоевградБлагоевградският депутат Р. Желязков става председател на парламента

Благоевградският депутат Р. Желязков става председател на парламента

Не се изключва ротационен принцип

Двете коалиции ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са се обединили около кандидатурата на Росен Желязков за председател на НС. От ПП-ДБ се очаква да представят своя кандидатура за председател на Комисията по правни въпроси. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ след приключване на политическите преговори между двете най-големи коалиции в парламента.

“След няколкодневни разговори двете коалиции имаме изработена обща законодателна програма за работата на 49-ото НС. Тя включва важните проектозакони, които – освен внесените от МС, ние заедно също ще изработим и ще станат част от общите ни приоритети”, подчерта Атанасова.

“Изборът на председател на НС и на председател на Комисията по правни въпроси се договорихме, че е възможно да бъде на ротационен принцип, при условие, че парламентът работи повече от три месеца. Това е срокът, който сме уточнили за ротационното председателство, и който няма как да бъде скрепен с решение на НС, а е джентълменско споразумение между двете най-големи коалиции в 49-ото НС”, допълни тя.

Росен Желязков бе водач на листата на ГЕРБ-СДС в 1 МИР Благоевград.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular