Monday, May 20, 2024
HomeРегионБлагоевградБлаготворителен жест към болницата в Благоевград, събират топли завивки

Благотворителен жест към болницата в Благоевград, събират топли завивки

48-годишен благоевградчанин, преболедувал Ковид-19, организира благотворителна инициатива в помощ на общинската болница.

Владислав Христов, който се занимава със софтуер и електроника, си е поставил за цел да осигури спално бельо и одеяла за отделенията с болни от коронавирус. В каузата го подкрепят  строителният предприемач Спас Митев, както и Дима Арнаудова.

До момента имаме събрани 70 комплекта спално бельо. Крайната ни цел е да станат 100, след това ще ги предоставим на Ковид отделенията, каза за “Вяра” Владислав Христов.

Идеята се зародила, след като младият мъж се разболял от коронавирус и се наложило да постъпи в болница. Прекарах 8 дни в МБАЛ-Благоевград. Видях с очите си в какви условия се лекуват болните от Ковид, а медиците са буквално на ръба на силите си, споделя благоевградчанинът. Ето защо той решил да направи всичко по силите си, за да окаже подкрепа на болничното заведение.

През изминалите седмици Владислав, Спас и Дима са дарили безплатна храна и напитки на медиците в Спешния център и МБАЛ. В новата си кампания за събиране на спално бельо разчитат на още доброволци. Желаещите да помогнат могат да се свържат с Владислав Христов на телефон 0877004818.

RELATED ARTICLES

Most Popular