Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаБлагоустрояват Градската градина в Дупница за 192 000 лв.

Благоустрояват Градската градина в Дупница за 192 000 лв.

Юлияна КОЛЧАКОВА

Започва благоустрояването на Градската градина в Дупница. Общината стартира процедура по избор на изпълнител на дейностите, включващи изготвяне на технически проект,
строително-монтажни работи и упражняване на авторски надзор.
Фирмата, спечелила търга, ще трябва да почисти и фрезова зелените площи, които обхващат 17 541 кв. м в централната част на града. Предвижда се и затревяване, засаждане на иглолистна и широколистна растителност, широколистни храсти, декоративни треви и многогодишни цветя, включително доставка на торове. Предвидено е и изграждане на нова поливна система.

В момента състоянието на Градската градина не отговаря на съвременните изисквания за градини, тревна, храстова и висока растителност, посочва се в документацията на обществената поръчка. Съществуващата растителност е в лошо естетическо състояние и неподходяща за климата на Дупница. Освен това има поникнали плевели. Липсва поливна система, което е предпоставка за трайното засушаване в парка.

Поръчката е с прогнозна стойност 192 000 лева. Крайният срок за подаване на оферти или заявления за участие е 25 юли, а отварянето на документите – на 26 юли.

Както сме писали, средствата за благоустройството на емблематичната дупнишка Градска градина бяха заложени в бюджета на общината за тази година.

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

3 COMMENTS

  1. Режат, миналата седмица големия председател вика Дупница остава без вода…

  2. Може верно да остане без вода.В циганските мали си студат дините ,безалкохолното и бирата в постоянно течаща вода ,без водомери естествено.Нали ги посещавам по служба.Цената на водата ВИК разпределя на нас плащащите. Как сте вие със сметките на водата???

Comments are closed.

Most Popular